İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Beş ülkenin ortağı olduğu Future In Natural Heritage projesi tamamlandı

Beş ülkenin ortağı olduğu Future In Natural Heritage projesi tamamlandı
MANİSA BİLİM VE SANAT MERKEZİ KOORDİNASYONDA; FRANSA, İTALYA, DANİMARKA, ÇEK CUMHURİYETİ VE MANİSA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ İLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLEN, ERASMUS + KA229 PROJESİ "FUTURE İN NATURAL HERİTAGE" (GELECEK DOĞAL MİRASIMIZDA), GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE FRANSA’YA YAPILAN SON HAREKETLİLİK VE KAPANIŞ TOPLANTISI İLE TAMAMLANDI

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi tarafından koordine edilen "Gelecek Doğal Mirasımızda" adlı Erasmus + Ka229 projesi, Fransa, İtalya, Danimarka, Çekya ve Manisa Sosyal Bilimler Lisesi'nin işbirliğiyle yürütüldü ve Fransa'da yapılan son hareketlilik ve kapanış toplantısı ile tamamlandı. Proje, doğal mirasın gelecek nesillere aktarılması ve gençlerin doğayı daha yakından keşfetmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Bu proje, Türkiye, Fransa, İtalya, Danimarka ve Çekya'nın işbirliğiyle hayata geçirildi ve 1 Eylül 2020 tarihinde imzalar atıldı. Pandemi nedeniyle bir yıl uzatılan projenin açılışı Türkiye'de yapıldı ve kapanış Fransa'da gerçekleşti. Proje, resmi olarak 31 Ağustos 2023 tarihinde tamamlanmış olacak.

Proje kapsamında, ortak ülkeler ziyaret edildi ve bilimsel çalışmalar ile kültürel geziler düzenlendi. Açılış toplantısı Türkiye'de gerçekleştirildi ve pandemiye rağmen proje için bir yol haritası çizildi. Yabancı ortaklar, Türk yetkililerle tanışma fırsatı buldu ve projenin gelecekteki nesillere doğal mirası nasıl aktarabileceğini tartıştılar. Öğretmenlere kültürel mirasın öğretim yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı ve uygulamalı arazi çalışmaları gerçekleştirildi.

Projenin diğer ayağında, Çek Cumhuriyeti'nde botanik park gezisi ve Danimarka'da Vejeteryan Derneği ile söyleşi gibi etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler, diğer ülkelerden gelen arkadaşlarıyla birlikte farklı atölye çalışmalarına katıldılar ve kendi kültürlerini paylaşma fırsatı buldular.

İtalya'daki hareketlilikte ise deprem nedeniyle bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve yerel müziklerin ve dansların sunulduğu bir açılış gösterisi düzenlendi. Öğrenciler, İtalya'da yerel miras ve bitkilerin kullanımı hakkında sunumlar yaptılar. Ayrıca, öğrenciler Sicilya'da Etna Yanardağı'nı ziyaret etme fırsatı buldular.

Proje, gençlerin doğayı tanımalarını ve ona duyarlı olmalarını teşvik etmek, doğal ve kültürel mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla önemli bir adım oldu. Bu proje, gençlerin sanal dünyadan uzaklaşıp doğayı keşfetmelerine ve farkındalık oluşturmalarına katkıda bulunarak, kültürler arası etkileşimi teşvik etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!