İstanbul
03 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

BETAV, “Balında burs var” sloganıyla Yerel Zincirler Buluşuyor Fuarında yerini aldı

BETAV, “Balında burs var” sloganıyla Yerel Zincirler Buluşuyor Fuarında yerini aldı
“BALINDA BURS VAR” SLOGANIYLA ÜRETİM YAPAN BETAV BALCILIK VE ARICILIK A.Ş., YEREL ZİNCİRLER BULUŞUYOR FUARINDA YERİNİ ALDI. STANDA İLGİNİN YOĞUN OLDUĞU GÖZLENİRKEN, MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ HASAN DALKIRAN, “BALIN BÜTÜN KARI, 'BALINDA BURS VAR' SLOGANI İLE ÖĞRENCİLERİMİZE GİDECEK“ DEDİ.

"BAL'DA BURS VAR" Sloganıyla Parlayan BETAV Balcılık ve Arıcılık A.Ş.!

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) bünyesinde geçen yıl kurulan BETAV Balcılık ve Arıcılık A.Ş., "Yerel Zincirler Buluşuyor" fuarı İstanbul'da açıldığında yerini aldı ve büyük bir ilgiyle karşılandı. Standlarına yoğun bir ziyaretçi akını olurken, BETAV'ın Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Dalkıran, "Balın tüm karı, 'Balında burs var' sloganıyla öğrencilerimize destek olacak," dedi.

Bitlis'in doğal güzellikleri ve eşsiz bitki örtüsüyle ünlü olduğu bu yörede, yıllardır geleneksel yöntemlerle üretilen bal, BETAV'ın yeni fabrikası ile çok daha hızlı, sağlıklı ve yüksek kar marjlı bir ürün haline getirilip paketlenmeye başlandı. BETAV Balcılık ve Arıcılık A.Ş., aynı zamanda Londra Uluslararası Bal Yarışması'nda Altın Bal ödülü kazanarak kalitesini kanıtladı. Şirketin elde ettiği karlar, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı tarafından yıllardır olduğu gibi öğrencilere burs olarak dağıtılıyor.

BETAV Balcılık ve Arıcılık A.Ş.'nin kuruluşunu ve çalışmalarını anlatan Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Dalkıran, fabrikanın bölgeye büyük katkı sağladığını ve istihdam yarattığını vurgulayarak, şu ana kadar 4 bin 750 öğrencinin mezun olduğunu ifade etti. Dalkıran, "BETAV, Bitlisli iş insanlarının oluşturduğu 35 yıllık bir vakıf. Bitlis'te öğrencilere eğitim imkanı sunuyoruz. Şimdiye kadar 4 bin 600 öğrenciyi mezun ettik. Bu yıl kontenjanımız 600 iken genel başkanımızın önerisiyle 750'ye çıktı. Türkiye'nin en fazla burs veren vakfı olmayı hedefliyoruz. Bu yılki bursları 2 bin TL olarak belirledik. Umarım daha fazla destekçi buluruz ve gelecek yıl burs miktarını artırabiliriz," şeklinde konuştu.

BETAV Balcılık ve Arıcılık A.Ş.'nin kuruluşundan ve çalışmalarından bahseden Hasan Dalkıran, Bitlis'in balla tanındığı bir şehir olduğunu ve tarihi kadar balıyla da ünlü olduğunu belirtti. Bu alandaki geleneksel üretimin yanı sıra yeni teknolojilere dayalı üretim yapmak amacıyla şirketi kurduklarını açıkladı. Dalkıran, "Çok hızlı bir gelişme kaydettik. Geçen yıl temelini attığımız fabrika, bu yıl Londra'da birincilik ödülü kazanarak fuara katıldı. Yöredeki arıcıları organize edip sözleşmeli arıcılık yaparak, üniversite ile işbirliği yaparak teknolojik arıcılığı üretmek, bölgeye daha fazla gelir sağlamak ve istihdam yaratmak için böyle bir girişimde bulunduk," şeklinde konuştu.

Dalkıran son olarak şunları ekledi: "Balın tüm karı, 'Balında burs var' sloganıyla öğrencilere aktarılacak. BETAV Balcılık ve Arıcılık A.Ş., BETAV'ın ekonomik bir koludur ve buradan elde edilen tüm karlar BETAV'a yönlendirilecek. Tüm sermayemizi BETAV sağladı. Bu karlarla BETAV, öğrenci sayısını belki bin, belki iki bin artırabilir."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!