Kurban Bayramı'na yönelik önemli bir ihtiyaç olan kesim bıçaklarının hazırlanması, geleneksel bir ritüele dönüşerek her yıl tekrarlanıyor. Bayram öncesindeki hazırlık döneminde, vatandaşlar hem kurbanlık seçimiyle ilgileniyor hem de kesim için kullanacakları bıçakları hazırlamak için harekete geçiyor. Bu önemli adımda bıçak bileycileri, alışılmış manzaralara sahne oluyor.
Kurbanlık hayvanın kesimi için en önemli şartlardan biri, kullanılacak bıçağın son derece keskin olmasıdır. Bıçak seçimi aşamasında, bıçağın kalitesi ve nereden alındığı büyük bir önem taşımaktadır. Bu konuda 20 yıldır bıçakçılık yapan Mustafa Yıldız, Çin malı bıçakların gösterişli olabileceğini ancak kalite açısından yetersiz olduğunu vurguluyor. Yıldız, vatandaşların sıkıntı yaşamamak için bu tür bıçaklardan kaçınmalarını öneriyor.
Bıçak bilemenin oldukça ekonomik bir hizmet olduğunu belirten Yıldız, kesim işlemi için kullanılacak bıçakları ve satırları uygun bir şekilde bilediklerini söylüyor. Parça başına 10 TL karşılığında vatandaşlara kesici aletlerinin bakımını yaptıklarını belirtiyor. Bu sayede vatandaşlar, kesim işlemi sırasında en iyi sonucu elde edebiliyorlar.
Bıçaklar kurbanlar için bilendi
KURBAN BAYRAMININ ÖNEMLİ İHTİYAÇLARINDAN OLAN BIÇAKLARI KESİM İŞLEMLERİNE HAZIRLAYAN BİLEYCİLER, ALIŞAGELMİŞ MANZARALAR OLUŞTURDU.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.