Glasgow Üniversitesi'nden bilim insanları, insanlara kuş gribi bulaşmasını önleyen geni keşfettiklerini açıkladı. BTN3A3 adlı bu genin, kuş gribine karşı etkili bir savunma mekanizması sağladığı belirtiliyor. Araştırmacılar, BTN3A3 geninin çoğu kuş gribi türünün savunmasını aşamadığını tespit etti. Bu keşif, insanları kuş gribine karşı korumada hayati bir rol oynayabilir.
Kuş gribinin insanlara nadiren bulaştığı ve bazen büyük pandemilere yol açabileceği biliniyor. Örneğin, 1918 İspanyol gribi virüsünün bir kuş gribi suşundan türediği düşünülüyor ve bu virüs dünya genelinde 25 milyondan fazla kişinin ölümüne neden oldu.
Araştırma sırasında, mevsimsel insan virüsleri ve kuş gribi virüslerinin davranışları karşılaştırıldı. BTN3A3 geninin kuş gribi virüsünün insan hücrelerinde üremesini engelleyebildiği bulundu.
Açıklamada, BTN3A3 genine dirençli influenza virüslerinin tüm insan gribi pandemilerine neden olduğu belirtiliyor. Bu çalışmanın, bir virüsün insan pandemisi potansiyeline sahip olup olmadığını belirlemek için önemli bir faktör olabileceği vurgulanıyor.
Son olarak, yüzde 40 ölüm oranına sahip olan H7N9 kuş gribi virüsünün BTN3A3 geninin 'engelleyici etkilerinden kaçabilen' genetik bir mutasyona sahip olduğu ifade ediliyor.
Bilim insanları, kuş gribinin insanlara bulaşmasını engelleyen geni buldu
Beril SÖNMEZ, (DHA) ?? İskoçya merkezli Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanları, kuş gribinin insanlara bulaşmasını engelleyen geni tespit ettiklerini duyurdu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Mardinde Ahmet Türk ile görüştü
- Antalyada 1825 rakımlı Alacabele mevsimin ilk karı düştü
- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “CHPnin mevcut yönetimi kendi tarihleriyle ilgili hiçbir şey bilmiyorlar ya da inkar ediyorlar”
- TFF Başkanı Hacıosmanoğlundan övgü alan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezine destek sözü
- Gölcük Tabiat Parkında mest eden sonbahar görüntüsü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.