Muğla’nın gözde turizm merkezi Bodrum, tarihinin en ciddi su krizlerinden biriyle karşı karşıya. Kenti besleyen barajlardan biri olan Mumcular Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 12’ye düşerken, bu kritik eşik barajın tamamen kapatılmasına yol açtı. Barajın ölü hacme inmesi, Bodrum’un su altyapısına ciddi bir darbe vurdu. Su alımının durdurulmasıyla birlikte yarımada genelinde su sıkıntısı baş gösterdi.
Dünyanın dört bir yanından turistleri ağırlayan Bodrum’da yaşanan su krizi, turizm sezonunun zirve yaptığı bir dönemde büyük endişe oluşturuyor. Mumcular Barajı’nın kapanmasının ardından, Bodrum’un su ihtiyacı Geyik Barajı ve yer altı su kaynaklarından karşılanmaya çalışılıyor. Ancak Geyik Barajı’nda da durum parlak görünmezken su seviyesi hızla azalarak yüzde 31’e kadar geriledi. Bu durum, Bodrum’un çeşitli bölgelerinde su kesintilerinin yaşanmasına neden oldu.
Özellikle yarımadanın yüksek kotlarında yer alan Gürece, Bitez ve Çırkan gibi mahalleler, bu kesintilerden en çok etkilenen yerler oldu. Suların akmadığı bu bölgelerde, vatandaşlar günlük yaşamlarını sürdürebilmek için çareyi su depolarını doldurmakta buldu. Bodrum Belediyesi, halkın mağduriyetini en aza indirmek amacıyla hızlı bir şekilde su tankerleriyle kesinti yaşayan mahallelere su taşımaya başladı.
Belediye ekipleri, su taleplerine yetişebilmek için yoğun bir çaba harcarken, vatandaşlar ise kesintilerin bir an önce sona ermesi için yetkililerden acil ve kalıcı çözümler bekliyor.
Krizin ortasında kalan Bodrumlular, sıcak yaz günlerinde temel ihtiyaçlarını karşılamak için tankerlerle gelen suya bağımlı hale geldi. Yaklaşık 25 gündür su sıkıntısı çektiğini belirten bir vatandaş ise, sadece zorunlu ihtiyaçlarını giderebildiklerini onun haricinde temizlik yapamadıklarını belirterek zor durumda kaldıklarını belirtti.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.