İstanbul
29 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Boluda ‘muhtarlık binası krizi: Mahalleliden tepki

Boluda ‘muhtarlık binası krizi: Mahalleliden tepki
BOLU’NUN KÜLTÜR MAHALLESİ’NDE BULUNAN OYUN PARKININ BİR KISMINA MUHTARLIK BİNASI YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILMASI MAHALLE HALKINI AYAĞA KALDIRDI. MAHALLELİ, PARKIN DIŞ KISMINDA BULUNAN MUHTARLIK BİNASININ PARK ALANINA KOYULMASINA TEPKİ GÖSTEREREK, “DEPREM OLDUĞUNDA BİZ BU BOŞ ALANA ÇIKIYORUZ. MUHTARLIK BİNASI 20 METRE İLERİDE VAR ZATEN” DEDİ.

Bolu'nun Kültür Mahallesi'nde bulunan oyun parkının bir bölümüne muhtarlık binası yapılması için başlatılan çalışmaya mahalle sakinleri tepki gösterdi. Mahalleli, "Deprem anlarında bu boş alana sığınıyoruz zaten. Muhtarlık binası 20 metre ileride mevcut" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Kültür Mahallesi Genç Osman Sokak üzerinde yer alan park, bir süre önce yenileme çalışmaları için malzemelerin sökülmesiyle gündeme gelmişti. Mahalle sakinleri, yeni bir parkın yapılacağını düşünürken, bugün öğle saatlerinde Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı iş makinelerinin muhtarlık binası yapılması amacıyla çalışmalara başladığını fark etti. Vatandaşlar, parkın bir bölümüne muhtarlık binası yapılmasına karşı çıkarak iş makinelerini durdurdular ve durumu zabıta ekiplerine bildirdiler. İş makineleri zabıta eşliğinde bölgeden ayrılırken, vatandaşlar parkın hemen yakınında zaten bir muhtarlık binası olduğunu ve oyun parkının bir kısmına binanın yapılmasının gereksiz olduğunu dile getirdiler.

Parkın yakınında yaşayan Mehmet Yaman, "Park yapılacak, park yenilenecek dediler. Ama buraya muhtarlık binası yapacaklarmış. Biz deprem olduğunda bu parka çıkıyoruz. O yüzden de buraya muhtarlık binasının yapılmasını istemiyoruz. Halihazırda zaten burada muhtarlık binamız var. Parkın 15-20 metre ilerisinde muhtarlık binamız var. Buraya neden bir muhtarlık binası yapma gereksinimi duydular ben anlamadım. Bütün binaların iç kısmında bir muhtarlığın ne işi var?" dedi.

Adını vermek istemeyen başka bir vatandaş ise, boş alanın bu şekilde kullanılmasına tepki göstererek, "Yarın, bir gün deprem olacak belki ve biz buraya çadır kuracağız. Kapımızın önü burası. Nereye gidelim? Kapımızın önüne belki çadır kuracağız" şeklinde konuştu.

Ayrıca, projenin muhtarlık binasını, mevcut park alanının bir bölümüne inşa ettiği ve parkın diğer bölümlerindeki bankların kaldırılarak genişletildiği görüldü.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!