İstanbul
23 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bu panelde deprem gerçeği konuşuldu

Bu panelde deprem gerçeği konuşuldu
KOCAELİ'DE DÜZENLENEN PANELDE HEM DEPREM GERÇEĞİ HEM DE DEPREMİN HUKUKİ BOYUTU ELE ALINDI. PANELE KATILAN KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANI OSMAN GÜNLER, "BU PANELDEN ORTAYA ÇIKACAK OLAN SONUÇLAR KOCAELİ’MİZİN GELECEĞİ ACISINDAN BİZLERE VERİ OLUŞTURACAKTIR" DEDİ.

Kocaeli'de gerçekleştirilen panele, hem depremin gerçeği hem de depremin hukuki boyutu ele alındı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, panelin Kocaeli'nin geleceği için önemli bir veri kaynağı olacağını belirtti.

Kahramanmaraş depremlerinin 120. gününde düzenlenen "120. Gününde Kocaeli’den Depremlere Bakış ve Depremin Hukuki Boyutu Paneli" Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Panelde, depremlere dair birçok veri paylaşılırken, aynı zamanda depremin hukuki yönü de ele alındı. Panelin fuaye alanında 1999 Gölcük ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ait fotoğrafların yer aldığı bir sergi de düzenlendi.

Panele katılan Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, depremin hemen ardından valilik olarak olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini ve yardımların sorunsuz bir şekilde deprem bölgelerine ulaştığını ifade etti. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise depremin hala taze yaralar bıraktığına dikkat çekti. Üniversite olarak deprem öncesi ve sonrasında birçok inisiyatif aldıklarını ve öğrencilerin büyük bir özveri gösterdiğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, deprem öncesinde ve sonrasında yapılan çalışmalara değindi. Zemin etütlerinin güncellenmesi ve imar planlarına altlık oluşturacak çalışmaların yapıldığını belirterek, panel sonuçlarının Kocaeli'nin geleceği için önemli veriler olacağını vurguladı.

Panelde ayrıca deprem gerçeği, toplum ruh sağlığı üzerindeki etkileri ve depremin hukuki boyutu gibi konularda da bilgilendirmeler yapıldı. Panelde sunum yapan akademisyenlere plaket takdim edildi.

Panelin katılımcıları arasında Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler, TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Alper Dülger, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, panel konuşmacıları, akademisyenler, uzmanlar, öğrenciler ve vatandaşlar bulunuyordu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!