İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bu projeyle hem İzmit Körfezi hem de Sapanca Gölünün manzarasıyla mest olacaksınız

Bu projeyle hem İzmit Körfezi hem de Sapanca Gölünün manzarasıyla mest olacaksınız
İZMİT KÖRFEZİ VE SAPANCA GÖLÜ’NÜ AYNI ANDA İZLEYEREK SAMANDAĞLARI’NIN ZİRVESİNE ULAŞACAĞI, ÇALIŞMANIN YÜZDE 68'İNİN TAMAMLANDIĞI KARTEPE TELEFERİK PROJESİ’Nİ İNCELEYEN BAŞKAN BÜYÜKAKIN, "KOCAELİLİLER 50 YILLIK HAYALE KAVUŞACAK. TELEFERİK PROJESİYLE HEM EKONOMİ HEM DE SOSYAL YAŞAM HAREKETLENECEK" DEDİ.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, uzun bir hayalin gerçeğe dönüştüğü Kartepe Teleferik Projesi'nde çalışmaların hızla ilerlediğini duyurdu. Başkan Tahir Büyükakın, proje alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve projenin yüzde 68 oranında tamamlandığını açıkladı.

Kartepe Teleferik Projesi, Derbent'ten Kuzuyayla'ya uzanacak ve Kocaeli sakinlerine muhteşem bir manzara deneyimi sunacak. İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nü aynı anda gözlemleme fırsatı sunacak olan bu teleferik, Samandağları'nın zirvesine çıkma imkanı sağlayacak.

Başkan Büyükakın, projenin önemini vurgulayarak, "Çevre illerden gelen misafirlerle birlikte bu doğa harikasını izleme imkanı bulacağız. Hattın belli noktalarında sağa doğru baktığınızda Sapanca Gölü’nü, sola doğru baktığınızda Marmara Denizi’nin bittiği nokta olan İzmit Körfezi’ni göreceksiniz. Ayrıca size harika bir orman manzarası eşlik edecek. Kocaeli inanılmaz bir turizm destinasyonu kazanacak. Teleferik projesiyle hem ekonomi hem de sosyal yaşam hareketlenecek. Kocaeli’ye inanılmaz bir turizm destinasyonu kazandırıyoruz." dedi.

Kartepe Teleferik Projesi'nin tamamlanma oranı yüzde 68'e ulaştı. Derbent İstasyonu'nun kurulumu tamamlanırken, Kuzuyayla İstasyonu'nda çelik ankraj plakaları ve ankraj montajları tamamlandı. Projenin bir diğer ayağı olan direklerin temelleri dökülmeye başlandı ve 10 ve 11 numaralı direklerin kolon imalatına başlandı.

Bu projenin tamamlanmasıyla Kocaeli, turizm açısından yaz-kış cazibe merkezi haline gelecek. Teleferik hattı, 4 bin 695 metre uzunluğunda olacak ve muhteşem doğa manzarası eşliğinde vatandaşlara keyifli bir yolculuk sunacak. 2 istasyon bulunan teleferikte 73 kabin hizmet verecek ve saatte bin 500 kişi taşıma kapasitesine sahip olacak. Başlangıç kotu 331, varış kotu ise 1421 metre olacak. İki istasyon arasındaki mesafe 14 dakikada aşılacak. Bu proje, Kocaeli'nin turizm potansiyelini önemli ölçüde artıracak ve bölgeye yeni bir cazibe merkezi kazandıracak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!