İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bulgaristan’a gitmek için İstanbul’a gelen Kırgız üniversite öğrencisi 9 gündür kayıp

Bulgaristan’a gitmek için İstanbul’a gelen Kırgız üniversite öğrencisi 9 gündür kayıp
- JAZGÜL SHAMURTAOVA’NIN KAYBOLMADAN ÖNCEKİ SON SES KAYDI- ”Acil olarak aramanız gerekiyor. Ben henüz Varna`ya ulaşamadım. Şimdilik geçici olarak başka bir yerde konakladım.” Melihcan ÇALIŞKAN - Derya EVREN KORKMAZ-Feridun AÇIKGÖZ-Mehmet CANBULAT / İSTANBUL (DHA) BULGARİSTAN’A gitmek için 22 Haziran’da Kırgızistan’dan, İstanbul’a gelen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Jazgül Shamuratova, iddiaya göre Kadıköy’de ortadan kayboldu. Son olarak 24 ve 25 Haziran’da Kadıköy’de iki esnafın yanında kaldığı bilinen, yanında kaldığı son esnaf tarafından iki kez Hasanpaşa Mahallesi’nde bulunan polis merkezine götürüldüğü iddia edilen Jazgül Shamuratova’dan, 9 gündür haber alamayan yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. 

- JAZGÜL SHAMURTAOVA'NIN KAYBOLMADAN ÖNCEKİ SON SES KAYDI

- "Hemen aramanız gerekiyor. Varna'ya henüz ulaşamadım ve şu an için başka bir yerde konaklıyorum."

Melihcan ÇALIŞKAN - Derya EVREN KORKMAZ - Feridun AÇIKGÖZ - Mehmet CANBULAT / İSTANBUL (DHA) Bulgaristan'a gitmek üzere 22 Haziran'da Kırgızistan'dan İstanbul'a gelen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Jazgül Shamuratova, iddiaya göre Kadıköy'de kayboldu. Son olarak 24 ve 25 Haziran'da Kadıköy'de iki esnafın yanında kaldığı bilinen, son olarak götürüldüğü Hasanpaşa Mahallesi'ndeki polis merkezine bırakıldığı iddia edilen Jazgül Shamuratova'dan, yaklaşık 9 gündür haber alınamıyor.

Shamuratova'nın son görüntüleri, yanında kaldığı kişilerin cep telefonuna ve Hasanpaşa Polis Merkezi'nin güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. İstanbul Emniyet'inden alınan bilgilere göre, Jazgül Shamuratova, bir kez polis merkezine geldi, ancak herhangi bir müracaat yapmadan merkezden ayrıldı. Polis ekipleri kayıp kadını bulmak için çalışma başlattı.

Jazgül Shamuratova, 22 Haziran'da İstanbul'a geldi. Amacı otobüsle Bulgaristan'a gitmekti, ancak telefonundan sinyal alınamadı ve bir gün boyunca nerede olduğu bilinmedi. İddiaya göre 24 Haziran'da Kadıköy'de bir esnafın yardımıyla konakladığı yerden ayrıldı. Ardından başka bir esnaf tarafından Hasanpaşa Şehit Kadir Yıldırım Polis Merkezi'ne götürüldü. Ancak sonrasında kayıp oldu.

Jazgül Shamuratova'nın annesi, kızının kaybolmasının ardından İstanbul'a gelerek kayıp başvurusunda bulundu. Shamuratova'nın kayıp bavulu ve telefonuna Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bindiği otobüste ulaşıldı.

Kızının son ses kaydı, annesine, "Hemen aramanız gerekiyor. Varna'ya henüz ulaşamadım ve şu an için başka bir yerde konaklıyorum. Eğer mümkünse taksi çağırın ve lütfen taksi parasını ödemenizi rica ediyorum. Tam olarak gideceğim otele kadar, Varna'ya kadar. Buraya geldiğim zaman otobüsler daha farklıydı ve bana otobüs kullanmayın dediler." şeklinde mesajlar içeriyor. Bu gizemli kayboluşun ardındaki nedenler araştırılıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!