İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Büyükşehir 3 Kadın Kooperatifine hamur yoğurma makinesi hibe etti

Büyükşehir 3 Kadın Kooperatifine hamur yoğurma makinesi hibe etti
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK’İN ‘UNU SİZDEN YOĞURMASI BİZDEN’ SLOGANIYLA KADINLARIN EMEK GÜCÜNÜ KOLAYLAŞTIRAN VE ZAMANDAN TASARRUF ETMELERİNİ SAĞLAYAN HAMUR MAKİNESİ HİBE KAMPANYASI DEVAM EDİYOR. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAMPANYA KAPSAMINDA ANTALYA’DA 3 KADIN KOOPERATİFİNE DAHA HAMUR KARMA MAKİNELERİNİ TESLİM ETTİ.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in "Unu sizden yoğurması bizden" sloganıyla kadınların emek gücünü kolaylaştırmayı amaçlayan ve zaman tasarrufu sağlayan hamur makinesi hibe kampanyası devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kampanya kapsamında Antalya'daki 3 kadın kooperatifine daha hamur karma makinelerini teslim etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kadın kooperatiflerine olan desteğini sürdürmeye devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, özellikle kırsal mahallelerde yoğurulan hamur işini kolaylaştırmak amacıyla birçok mahalle ve kadın kooperatifine hamur karma makinesi temin edildi. Son olarak, Antalya Merkez'de bulunan Antalya Köy Pazarı Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatifi, Anka Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi ve 7K Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi, hamur karma makinelerini talepleri üzerine aldı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan makinelerle hamur yoğurmak artık daha kolay hale geldi. 7K Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi üyesi Melike Kalem, makineyi kullanarak hamur yoğurdu ve bu hamurdan lezzetli kurabiyeler yapıldı.

Antalya Köy Pazarı Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatifi Başkanı İkbal Girmen, hibe edilen hamur karma makinesi sayesinde zaman ve emek tasarrufu sağlayacaklarını ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kadın girişimcilere, üreticilere ve kooperatiflere olan desteğini her zaman hissettiklerini belirtti. Girmen, ayrıca hamur yoğurmanın hem çok yorucu hem de zaman alıcı bir iş olduğunu ve bu yeni makine ile işlerini daha hızlı ve kolay hale getirebileceklerini dile getirdi.

Hamur yoğurma makinesini teslim alan 7K Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi üyesi Melike Kalem ise yeni makine sayesinde üretim kapasitelerinin arttığını ve daha hızlı üretime devam edebileceklerini ifade etti. Kalem, Başkan Muhittin Böcek'e bu ekipman desteği için teşekkürlerini iletti.

Anka Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Meral Ural da hamur yoğurma ihtiyaçlarının arttığını ve eski makinelerin yetersiz kaldığını belirterek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ural, kadınların yanında oldukları için Başkan Muhittin Böcek'e minnettar olduklarını ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!