İstanbul
28 Kasım, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği için fast-food işletmelerini denetliyor

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği için fast-food işletmelerini denetliyor
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TALİMATI DOĞRULTUSUNDA, ÇANAKKALE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 24 OCAK İLE 2 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA İL GENELİNDE BULUNAN FAST-FOOD İŞLETMELERİNDE KIZARTMA İŞLEMLERİNDE KULLANILAN KATI VE SIVI YAĞLARA YÖNELİK DETAYLI DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR. GIDA GÜVENİLİRLİĞİ VE TÜKETİCİLERİN SAĞLIĞINI KORUMA AMACIYLA YAPILAN DENETİMLER, KIZARTMALARDA KULLANILAN YAĞLARIN KALİTE STANDARTLARINA UYGUNLUĞUNU KONTROL ETMEYİ HEDEFLEDİ.

Tarım ve Orman Bakanlığı talimatı doğrultusunda, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 24 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında il genelinde bulunan fast-food işletmelerinde kızartma işlemlerinde kullanılan katı ve sıvı yağlara yönelik detaylı denetimler gerçekleştiriliyor. Gıda güvenilirliği ve tüketicilerin sağlığını koruma amacıyla yapılan denetimler, kızartmalarda kullanılan yağların kalite standartlarına uygunluğunu kontrol etmeyi hedefledi.



Denetim çerçevesinde, Gıda Kontrol ekipleri tarafından fast-food işletmelerinde kullanılan katı ve sıvı yağlar üzerinde çeşitli analizler gerçekleştirildi. Yağların kalitesini belirlemede kullanılan parametreler arasında polar madde oranı, asit sayısı ve kızartma yağı sıcaklığı gibi önemli faktörler bulunuyor. Bu ölçümler, kızartma yağlarının sağlık ve hijyen standartlarına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla yapıldı.



Denetimlerin sonuçlarına göre, fast-food işletmelerinde kullanılan yağların genel kalitesinin belirlenmesinin yanı sıra, her bir işletmenin yağlarını nasıl sakladığı, kullanım ömrünü ne kadar süreyle devam ettirdiği gibi faktörler de detaylı bir şekilde incelendi. Tüm bu kontroller, gıda güvenilirliği açısından önem arz eden unsurları belirleyerek, tüketicilerin sağlığını koruma amacını taşıdı.



Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerince, denetimlerin periyodik olarak devam edeceği ve gıda güvenilirliği konusundaki hassasiyetin sürdürüleceği vurgulandı. Tüketicilerden gelen şikayet ve önerilerin de dikkate alındığı denetimler de, bölgedeki fast-food işletmelerinin kalite standartlarına uygunluğunu artırması amaçlanıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!