İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

CANiK, VENOM LR ile TSK ve Müttefik ülkelere güç katmayı hedefliyor  

CANiK, VENOM LR ile TSK ve Müttefik ülkelere güç katmayı hedefliyor  
 İSTANBUL, (DHA) - CANiK, dünyanın en prestijli savunma sanayii fuarlarından IDEF’23 kapsamında yeni ürünlerini görücüye çıkaracağını duyurdu. İngiliz AEI Systems şirketini satın alarak deniz, hava ve kara platformları için büyük önem taşıyan 30x113 mm toplarının üretimi alanında ciddi bir yatırım yapan CANiK, VENOM LR’i de IDEF’te sergileyecek.Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda düzenlenen IDEF’23 için geri sayım devam ediyor. Bu yıl 16’ncısı düzenlenen IDEF’23 25-28 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. CANiK de IDEF’23 için merakla beklenen en yeni ürünlerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Orta kalibre top üretimi alanında dünyanın önde gelen firmalarından İngiliz AEI Systems şirketini geçtiğimiz yıl satın alan CANiK, alanında dünyada en iddialı ürünlerin başında gelen VENOM LR ile IDEF’in gözdesi olmayı hedefliyor. Deniz, hava ve kara platformları için büyük önem taşıyan 30x113 mm toplarının üretimi alanına yaptığı yatırımla büyük bir ses getiren CANiK, VENOM LR ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanı sıra dost ve müttefik devletlerin silahlı kuvvetlerine kazandıracağı kabiliyetlerle Türkiye’nin gücüne güç katmayı amaçlıyor.“ÖN GÖRÜŞMELERE BAŞLADIK”

CANiK, IDEF'23 savunma sanayii fuarında yeni ürünlerini tanıtacak. Şirket, İngiliz AEI Systems'ı satın alarak 30x113 mm toplarının üretimi alanında önemli bir yatırım yapmış ve VENOM LR adlı ürünü sergileyecek. Bu ürün, deniz, hava ve kara platformları için önemli bir kabiliyete sahip ve Türkiye'nin savunma gücünü artırmayı hedefliyor.

CANiK Genel Müdürü C. Utku Aral, fuar için büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirterek VENOM LR'ın potansiyelini ve gücünü vurguladı. Ayrıca, VENOM LR için dost ve müttefik ülkelerle ön görüşmelere başladıklarını ifade etti.

Aral, gelişen teknolojilerle savaş alanlarının daha da yıkıcı hale geldiğini ve düşük geri tepmeli yüksek ateş gücüne ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 30x113 mm otomatik top sistemlerinin yakın geleceğin silahı olarak kabul edildiğine dikkat çekti. VENOM LR'ın düşük ağırlık ve geri tepmeye sahip kompakt boyutlarıyla önemli bir çözüm sunduğunu ifade etti.

Ayrıca, hafif piyade birliklerine ateş desteği sağlayacak insansız kara araçları konseptlerinin geliştirilmeye başlandığını ve KAPGAN adlı bir ürünün bu alanda öne çıktığını söyledi. KAPGAN, VENOM LR topu ve UNIROBOTICS'in TRAKON 30 UKSS'si ile donatılmış durumda ve modern ordular için cazip bir seçenek olarak görülüyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!