İstanbul
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çekirgenin çehresi değişiyor

Çekirgenin çehresi değişiyor
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN EN PRESTİJLİ CADDELERİNDEN OLAN ÇEKİRGE CADDESİ’NİN ÇEHRESİNİ GÜZELLEŞTİRİYOR. CADDEDEKİ YAYA KALDIRIMLARI VE AYDINLATMA SİSTEMLERİ SİL BAŞTAN YENİLENİRKEN, BAŞKANLIK KONUTU YERİNE YAPILACAK SÜLEYMAN ÇELEBİ KÜLLİYESİ VE İMALATLARI DEVAM EDEN ÇEKİRGE TERAS PROJESİ İLE ÇEKİRGE, YENİDEN BURSA’NIN EN GÖZDE SEMTLERİNDEN BİRİ OLACAK.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin en saygın caddelerinden biri olan Çekirge Caddesi'nin yeniden canlandırılmasına odaklanıyor. Yaya kaldırımları ve aydınlatma sistemleri yeniden inşa edilirken, Çekirge, Süleyman Çelebi Külliyesi ve devam eden Çekirge Teras Projesi ile Bursa'nın en gözde semtlerinden biri olmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, geleceği şekillendirecek projeleri hayata geçirirken, aynı zamanda şehrin dokusunu yenileyerek Bursalılara daha rahat bir yaşam sunuyor. Bu kapsamda, Çekirge Caddesi gibi Bursa'nın en prestijli caddelerinden birinin yaya kaldırımları tamamen yenilenecek. Çalışmalar, Çekirge Meydanı'nda başlayıp eski stadyum girişi olan Altıparmak Kavşağı'ndan Zübeydehanım Hastanesi'ne kadar olan 3,5 kilometrelik güzergahta yaya kaldırımları ve aydınlatma sistemlerinin tamamen değiştirilmesini içeriyor. Bu proje çerçevesinde 11 bin metreküp kazı-dolgu, 4 bin metrekare bordür, 19 bin metrekare parke, bin 400 metreküp beton ve 20 ton demir işi gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Çekirge Caddesi'nde sosyal hayata katkı sağlayacak Çekirge Teras Projesi de devam ediyor. Bu projede özellikle gençler için kütüphane, modern sanat merkezi, paylaşımlı ofisler, e-spor müsabakalarının yapılacağı ve eğitimlerin sağlanacağı bir alan yer alacak. Aynı zamanda dijital stüdyolar, akıllı şehircilik ve inovasyon merkezi ile bayanlar için hayat boyu sağlık merkezi, sinema salonu, restoran, kafe, 215 araçlık kapalı otopark, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanları gibi birçok sosyal alan projenin bir parçasını oluşturuyor. Projenin dışında kalan 31 bin 370 metrekarelik alan ise iç yollar ve millet bahçesi olarak halka hizmet verecek.

Çekirge semtinde 63 yıldır başkanlık konutu olarak kullanılan villanın bulunduğu 28 bin metrekarelik alanı Süleyman Çelebi Külliyesi'ne dönüştürecek bir proje de yolda. Bu projenin bir parçası olarak, Mevlit Yazarı Süleyman Çelebi'nin türbesi de dahil olmak üzere, alan bir külliye olarak tasarlanacak ve içinde mescit, kitap kafe ve mevlitle ilgili araştırmaların yapılabileceği bir merkezi içerecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!