İstanbul
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çevreci okullar ödüllerini aldı

Çevreci okullar ödüllerini aldı
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE ORTAK OLARAK DÜZENLENEN VE GELENEKSEL HALE GELEN BİTKİSEL ATIK YAĞ VE TEKSTİL ATIKLARI TOPLAMA YARIŞMASI’NDA KAZANAN OKULLAR BELLİ OLDU

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bitkisel Atık Yağ ve Tekstil Atıkları Toplama Yarışması Ödül Töreni, Sakarya'da gerçekleşti. Törende konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, çevre bilincinin önemine vurgu yaparak, "Gelecek için, insanlık için, dünya için bugün burada çok önemli bir etkinlikte buluştuk. Çevreye bizim elimizden atıkları atarsak, çevremiz kullanılamaz hale gelir. Onları bertaraf etmezsek doğduğumuz dünyada yaşayamayız" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Bitkisel Atık Yağ ve Tekstil Atıkları Toplama Yarışması'nda ödül alan okullar belirlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Mustafa Yıldırım, öğretmenler, öğrenciler ve okul müdürleri katıldı.

Başkan Yüce, çevrenin korunmasının gelecek nesillere verilecek en büyük hediye olduğunu vurgulayarak, "Çevreye bizim elimizden atıkları atarsak, çevremiz kullanılamaz hale gelir. Onları bertaraf etmezsek doğduğumuz dünyada yaşayamayız. Sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarımız sadece bir proje değil, hayatın kendisidir. Çevreyi terk edemeyiz, yoksa çevreyle beraber yok oluruz." dedi.

Başkan Yüce, çevreye verilen değerin gelecek nesillere verilen en büyük hediye olduğunu belirterek, "Kullanacağımız kadar kullanıp, kullandıklarımıza da heba etmeyelim, atıklarımızı mutlaka değerlendirelim. Gelecek nesilleri düşünmemiz lazım çünkü bu dünya bize ait değil. Çevremizi koruyup kollayarak kendimizden sonrasını düşüneceğiz. Bizde geleceği düşünerek Türkiye'nin en önemli çöp dönüşüm merkezini inşa ettik ve işletiyoruz. Çöplerimizi geri dönüştürürken elektrik enerjisi üretiyor ve geleceğimiz için temiz bir ortam oluşturuyoruz." şeklinde konuştu.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da Belediyenin eğitim ve öğrenciye verdiği destek için Başkan Yüce'ye teşekkür etti. Tören sonunda öğrencilere bisikletler hediye edildi ve yarışmalarda dereceye giren okullar ödüllerini Başkan Yüce'den aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!