İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Cizreli öğrenciler projeleri ile TEKNOFESTte 187 bin proje arasında ikinci oldu

Cizreli öğrenciler projeleri ile TEKNOFESTte 187 bin proje arasında ikinci oldu
CİZRE'Lİ ÖĞRENCİLER, TEKNOFEST'TE 187 BİN PROJE ARASINDA KİMYA LABORATUVARIM PROJESİ İLE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren İsmail Ebul-iz Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Türkiye’nin en prestijli teknoloji festivali TEKNOFEST’te büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler, yapay zeka ile geliştirdikleri kimya laboratuvarı güvenlik sistemi projesiyle Türkiye ikincisi oldu.


İsmail Ebul-iz Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin kurduğu Günümüz Cezerileri takımı, laboratuvar kazalarını önlemek için Kimya Laboratuvarım Projesi’ni geliştirdi. Proje ile Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST finallerine katılan takım, 187 bin proje arasında Türkiye ikincisi oldu.


Cizre İsmail Ebul-iz Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Işıkoğlu, TEKNOFEST Antalya finallerine eğitim teknolojileri alanında katılmaya hak kazandıklarını söyledi. Işıkoğlu, ’’Öğrencilerimiz Günümüz Cezeri takımları ismi ile proje yarışmasında yer aldı. Katıldığımız eğitim teknolojileri kategorisinde 187 bin proje arasından takımımız ikinci olmayı başardı. Öğrenciler, TEKNOFEST finallerinde projelerini gelen katılımcılara ve jüriye üyelerine sundu. Bu proje ile öğrencilerimiz derece yaparak ikinci oldu. İlk defa Cizre’de TEKNOFEST alanında bir derece ile döndük. Bundan sonraki süreçte de öğrencilerimiz projeleri ile Adana’daki finallerde yer alıp ödüllerini alacak. Öğrencilerimiz Günümüz Cezerileri takımı olarak Kimya Laboratuvarım Projesi’ni gerçekleştirdiler. Öğrenciler, okul ve dışarıda kullanılan laboratuvarlarda oluşan kazaları önleme ve daha güvenli hale getirmek üzerine yapay zeka destekli projemizle bu yarışmaya katıldı. Çok güzel bir derece elde ettiler. Biz de öğrencilerimiz adına çok mutlu ve çok gururluyuz. Çocuklarımız ileride hedefledikleri yapay zeka, sibernetik, robotik üzerine çalışmalarını şimdiden gerçekleştirmeye başladılar’’ dedi.



Amaç kimya laboratuvarlarındaki kazaları önlemek


Projenin amacının kimya laboratuvarlarındaki kazaları önlemek olduğunu ifade eden Günümüz Cezerileri takımı üyesi Yağız Taha Doğan, ’’BİLSEM’e girmek için 3 yıl boyunca çok çalıştım. Yaptığımız proje ile TEKNOFEST yarışmasına katıldık. Proje ile Antalya’da finallere katılma hakkı kazandık. TEKNOFEST yarışmasında 187 bin proje arasında projemizle ikinci olduk. Bu yaptığımız proje ile ikinci olduğumuzu öğrendiğimde çok mutlu oldum. Bu projedeki amacımız yapay zekayı kullanarak kimya laboratuvarlarındaki kazaları önlemektir’’ diye konuştu.


Öğrencilerden Sevde Güntaş da, ’’TEKNOFEST’te 187 bin proje arasında ikinci seçildik. Ben ilk Şırnak’a geldiğimde bunları başaracağımı hiç tahmin etmiyordum. Projemiz ile derece yaptığımız için mutlu ve gururluyum. TEKNOFEST’e giderek hayatımda ilkleri gerçekleştirdim. Günümüz Cezerileri takımı kimya laboratuvarları eğitim teknolojileri kategorisinde yarıştı. Bu kategoride 187 bin proje arasında ikinci olduk. Kimya laboratuvarları projesinde tehlike ölçer, güvenlik kontrolü ve tehlikenin formülünü göster gibi uyarılar bulunuyor. Bu uyarılarda çok tehlikeli maddeler olursa alarm çalarak, tehlikeli madde uyarısında bulunur. Günümüz Cezerileri takımı olarak insanlara çok yararlı bir projeyi hayata geçirdik. Böyle bir başarı kat ettiğimiz için çok mutluyuz’’ şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!