İstanbul
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çocuklara sorumluluk duygusu ve çevre bilinci erken yaşlarda öğretilecek

Çocuklara sorumluluk duygusu ve çevre bilinci erken yaşlarda öğretilecek
DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN KİDZANİA İSTANBUL PROJESİ İLE ÇOCUKLARIN ERKEN YAŞLARDAN İTİBAREN SORUMLULUK DUYGUSU VE ÇEVRE BİLİNCİNİ GELİŞTİRECEK ETKİNLİK DÜZENLENİYOR.

KidZania İstanbul, çocukların çevre bilincini ve sorumluluk duygusunu geliştirmeyi amaçlayan özel bir proje olan "Daha Sürdürülebilir Bir Dünya için KidZania İstanbul" projesini hayata geçirerek, Greener World programı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu projenin amacı, çocukların çevre ve gezegenimizin geleceği hakkında farkındalıklarını artırmak ve bugün ve gelecekte doğru tercihler yapmalarına katkıda bulunmaktır.

KidZania İstanbul CEO'su Ebru Timur, doğanın ve doğal kaynakların korunmasının önemine vurgu yaparak, Greener World programına özel olarak hazırlanan bu projenin çocuklara sorumluluk duygusu ve çevre bilinci aşılamayı hedeflediğini belirtti. KidZania İstanbul, çocukları çevre ve dünyamızın geleceği konusunda eleştirel bir bakış açısıyla güçlendirmeyi amaçlıyor ve genç ziyaretçilere doğayı koruma ve bilinçli seçimler yapma konusunda ilham kaynağı olmayı hedefliyor.

Program kapsamında çocuklar, çeşitli atölye çalışmalarına katılarak çevre bilincini ve sorumlu eylemleri teşvik eden deneyimler yaşayacaklar. Örneğin, biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemini vurgulayarak, nesli tükenmekte olan hayvan ve bitkilerden esinlenen eskizleri boyayarak üreticiliklerini ortaya çıkaracaklar. Ayrıca, atık kağıtları kullanarak benzersiz bilezikler üreterek geri dönüşümün önemini öğrenecekler ve atık malzemeleri şık aksesuarlara dönüştürecekler. Program, çocukların ileri dönüşüm kültürünü teşvik ederek malzemelerin yeniden kullanım potansiyelini sergilemelerini sağlayacak etkinlikler de içeriyor.

Ayrıca, TEMA Vakfı ve İş Bankası iş birliğiyle gerçekleştirilen Geleceğe Orman Bitki Dikim Atölyesi ile çocuklar doğayı koruma sorumluluğunu üstlenirken yeşil bir çevrenin önemini anlayacaklar. KidZania İstanbul, çocukları çevre bilincini artırmaya yönlendiren bir dizi etkinlikle Dünya Çevre Günü'nde kutlamalarını sürdürdü.

Program süresince çocuklar, "Daha Sürdürülebilir Bir Dünya için KidZania İstanbul" projesi sayesinde çevre ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık kazanacaklar ve bu konuda neler yapabileceklerini öğrenecekler. KidZania İstanbul, çocukların yaşları ne olursa olsun olumlu bir etkiye sahip olabileceklerine inanıyor ve çocuklara bu konuda ilham vermek istiyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!