Kastamonu Üniversitesi akademisyenin de yer aldığı ekibin yazdığı, CRISPR teknolojisini şeker kamışına uygulanmasıyla ilgili makale, uluslararası yayın yapan "Plant Biotechnology Journal" dergisinde yayınlandı.
Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu’nun da içinde bulunduğu ekip, CRISPR teknolojisini şeker kamışında uygulayan bir makale yayınladı. Bitki genetiği alanında dünyada 3. sırada olan "Plant Biotechnology Journal" dergisinde yer alan makale, Kastamonu Üniversitesi’nin genetik alanında en yüksek etki değerine sahip araştırma makalesi olma özelliğini taşıyor.
TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında Florida Üniversitesinde yapılan çalışmada, LG1 geninin şeker kamışında çoklu allelik yapısının birlikte düzenlenmesi ile yaprak eğim açısı değiştirildi ve biokütle verimi için ideotip seçimi mümkün kılındı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bilimsel yayınlardaki kalitenin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ulusal hem de uluslararası başarıların elde edilmesinde her türlü desteği sağlayan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerini iletti.
Rektör Topal, bu desteğin Kastamonu Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanda tanınmasına büyük katkı sağladığının altını çizdi. Rektör Topal, çalışmalarda yer alan Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu’nu ve diğer akademisyenleri tebrik ederek, çalışmalarında başarılarının devamını diledi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.