Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, son beş yılda Ayçiçeği ekim alanının 300 bin dekardan 750 bin dekara yükseldiğini ve bu yıl 250 bin ton rekolte beklediklerini açıkladı. Çukurova bölgesinde pamuk üretiminin azalmasıyla birlikte çiftçilerin "sarı altın" olarak adlandırılan Ayçiçeği ekimine yöneldiğini belirten Tekin, bu ürünün alternatif olarak sulanamayan alanlarda tercih edildiğini ifade etti. Tekin, Çukurova'da Ayçiçeği ekimi yapılan alanın 5 yıl önce 300 bin dekar olduğunu ve bugün itibarıyla 750 bin dekarı bulduğunu söyledi. Ayrıca, Türkiye'de Ayçiçeği üretiminde beşinci sırada yer aldıklarını ve ülkedeki üretimin yüzde 10'unu gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yıl rekoltenin yüksek olması için son yağışların etkili olacağını umduklarını belirten Tekin, çiftçilere iyi bir fiyat politikası ve verimli bir sezon temennisinde bulundu. Ayçiçeği üretiminin Türkiye'nin ham yağ ihtiyacını karşılamak için önemli olduğunu da vurgulayan Tekin, yerli üretimin artmasıyla yurt dışına bağımlılığın azalacağını ifade etti.
Çukurovada “beyaz altının” yerine “sarı altın aldı”
ADANA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ MUHAMMET ALİ TEKİN, EKİM ALANI 5 YIL ÖNCE 300 BİN DEKAR OLAN AYÇİÇEĞİNİN, 750 BİN DEKARA ULAŞTIĞINI, AYÇİÇEĞİNDE ELVERİŞLİ İKLİM ŞARTLARI SEBEBİYLE ÜRETİMİN 250 BİN TON OLMASINI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Aksarayda tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı
- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(Sanal kumarla mücadele) Bir eylem planımız var. İlgili diğer kurumlarımızla birlikte bunu hayata geçiriyoruz
- Terminalden çıkış yapan yolcu otobüsüne otomobil böyle çarptı: 1 ölü
- Amasyada kaza yapan tırın kupası şaha kalktı
- Yangın ihbarına geldiler, boş ev ile karşılaştılar
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.