İstanbul
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreninde konuştu (1)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreninde konuştu (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından Atlı Tören Birliği ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne doğru hareket etti. Atlı Tören Birliği, Söğütözü Caddesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı ve Külliye'nin A Kapısı'na kadar eşlik etti. Bu sırada 101 pare top atışı gerçekleştirildi ve Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101 pare top atışı gerçekleştirildi.

Tören sırasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ve TSK Tarihi Birlik yöresel kıyafetlerle hazır bulundu. Törende 21 devlet başkanı, 13 başbakan ve uluslararası kuruluş temsilcileri de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına davetlileri selamlayarak başladı. Kendisini tarihi bir törende ağırladıkları için duyduğu memnuniyeti ifade etti ve konuşmasına devam etti.

Erdoğan, "Sözlerimin başında Rabbime bize bir 5 sene daha Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Oylarıyla destek ve teveccühleriyle buna vesile olan aziz milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bizleri bir kez daha Cumhurbaşkanlığı makamına layık gören 27 milyon 8 yüz 35 bin kardeşimin hepsine tek tek teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin birliği ve beraberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Bu samimi çağrımızın bütün renkleri, zenginlikleri ve farklılıklarıyla 85 milyonun tamamında karşılık bulacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, yeni kabinenin açıklanacağını ve Türkiye'nin yüz yılına başladığını belirterek, "Türkiye'nin birliği ve beraberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş, millet kesin kararını vermiştir. Türkiye artık yeni bir yola girmiştir. Allah'ın izniyle Türkiye, yüz yılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır." dedi.

Erdoğan, muhalefetten de mesuliyet bilinciyle hareket etmesini beklediklerini ve tüm muhalefet cenahının milli iradeyle barışmasını istediklerini ifade etti. Bu çağrının tüm vatandaşlara yapıldığını ve 81 vilayetin tamamında bir kardeşlik seferberliği başlatıldığını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!