İstanbul
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreninde konuştu (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreninde konuştu (2)
TÖRENDE, CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI, CUMHURBAŞKANLIĞI DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ (TSK) ARMONİ MIZIKASI, TSK MEHTERAN TAKIMI İLE TSK TARİHİ BİRLİK DE YÖRESEL KIYAFETLERİYLE HAZIR BULUNDU. CUMHURBAŞKANLIĞI SERGİ SALONUNDA DÜZENLENEN TÖRENE 21 DEVLET BAŞKANI VE 13 BAŞBAKAN ULUSLARARASI KURULUŞ TEMSİLCİLERİ KATILDI. DAHA SONRA ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DAHA SONRA İSE GELEN MİSAFİRLERE HİTAP ETTİ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göreve başlama törenleri sırasında önemli bir konuşma yaptı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği hakkında önemli mesajlar verdi.

Anıtkabir ziyaretinin ardından atlı birliklerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hareket eden Erdoğan, bu özel gününün coşkusunu paylaşmak için halkın arasına karıştı. Atlı Tören Birliği, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin A Kapısı'na kadar eşlik etti ve bu etkileyici anları oluşturan detaylardan biri olarak 101 pare top atışı gerçekleştirildi.

Tören, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ve TSK Tarihi Birlik'in katılımıyla renklendi. Uluslararası düzeyde çok sayıda devlet başkanı, başbakan ve uluslararası kuruluş temsilcileri de törene katıldılar.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçlarının Türkiye'nin demokratik kazanımlarına sahip çıkışını gösterdiğini vurgulayarak milletin, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak ülkenin istikrarını sürdürdüğünü ifade etti. Ayrıca Türkiye'nin uluslararası düzeyde etkin bir rol oynamaya devam edeceğini ve ülkenin çıkarlarını savunurken elinin daha da güçlendiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin gelecek 5 yıl boyunca ülkenin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak ve adını tüm dünyada yüceltmek için büyük bir kararlılıkla çalışacaklarını sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin demokrasisini güçlendirerek, milli iradeye sahip çıkarak ve hizmetlerle ülkeyi daha da büyüterek geleceğe yürüyeceklerini ifade etti.

Bu özel gün boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, farklı dinlerin Ruhani liderleri, bilim adamı Aziz Sancar, futbolcu Mesut Özil, madenciler, uluslararası derece yapmış sporcular, Türkiye'nin farklı bölgelerinden üniversite ve lise öğrencileri, şehit yakınları, gaziler, 15 Temmuz ve terörle mücadele gazileri gibi farklı toplumsal kesimlerden temsilciler yer aldı. Bu, özel günün toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren bir birliktelik olduğunu gösterdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!