İstanbul
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: “1960lı yıllar, Batıdan ithal ideolojilerle Türkiyede toplumsal fay hatlarının derinleştirildiği dönemler”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: “1960lı yıllar, Batıdan ithal ideolojilerle Türkiyede toplumsal fay hatlarının derinleştirildiği dönemler”
CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN, “1960’LAR NOSTALJİ RÜYASINDAN UYANMAK” ADLI SERGİYİ ZİYARET ETTİ.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "O dönemde Türkiye'de bir taraftan ekonomi alanındaki bağımlılığın da derinleşmeye başladığı dönemler. Diğer yandan yine gündelik hayatında adım adım Batılılaştığı dönemler. 1960'lı yıllar ne yazık ki Batı'dan ithal ideolojilerle Türkiye'de toplumsal fay hatlarının derinleştirilmeye çalıştığı, derinleştirildiği dönemler" dedi.

Fahrettin Altun, Ankara Kültür Sanat ve Medeniyet Derneği'nin düzenlediği "1960’lar Nostalji Rüyasından Uyanmak" adlı sergiyi ziyaret etti. Sergide, 1960’lı yıllardaki siyasi, toplumsal ve kültürel değişimler, 27 Mayıs 1960 Darbesi ve Yassıada yargılamaları, Kıbrıs Yunan-Rum Mezalimi, 1960’lı yıllarda Türkiye’de ekonomik değişimler ile etkileri, 1960’lı yıllarda Türkiye’de antidemokratik uygulamalar, insan hakları ihlallerine dair belge, fotoğraf, orijinal matbu kaynaklar, materyaller bulunuyor.

Altun, 1960'ların Türkiye'sinde yaşanan dönüşümleri ve dönemin etkilerini anlatırken, 1960'ların Türkiye'sinin Batılı tüketim kültürünün yaygınlaşmasına, geleneklerin ve değerlerin zarar gördüğü bir dönem olduğunu ifade etti. Aynı dönemde Türkiye'nin ekonomik bağımlılığının arttığını ve Batılılaşmanın adım adım ilerlediğini belirtti.

Altun, 1960'ların siyasi çalkantıların başladığı dönemler olduğunu ve bu dönemlerin Türkiye'de siyasete müdahale edilebileceği fikrinin tohumlarını attığını ifade ederek, bu süreçte vesayetin kurumsallaştığını vurguladı. 27 Mayıs 1960 darbesi ve sonrasında Türkiye'de yaşanan olaylarla vesayetin Türkiye siyasetini uzun süre etkilediğini belirtti.

Ayrıca, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sonucu Türkiye'de vesayet unsurlarının artık siyasete müdahale edemeyeceğinin tescillendiğini ve bu mücadelenin Türkiye'nin demokrasisinin ve bağımsızlığının bir kazanımı olduğunu vurguladı. Bu süreçte dezenformasyonun önemine dikkat çekti ve doğru bilgiye dayalı demokrasi mücadelesi verildiğini belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!