Biyoyakıt üretimindeki çevresel, sosyal ve ekonomik etkileri iyileştirme alanında yatırımlarda bulunan DB Tarımsal Enerji, ‘Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu’ sağlayan International Sustainability and Carbon Certification’a (ISCC) üye olan ilk Türk şirketi oldu.
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DB Tarımsal Enerji Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi Dr. Pınar Kılınç, her alanda kaynakların verimli kullanımı ve değer oluşturma odaklı sürdürülebilir büyümeyi hedeflediklerini vurgulayarak, “Ülkemizde ulaşım kaynaklı karbon emisyonlarının azaltılması, atıkların geri dönüşümü ve yerli kaynaklarla sürdürülebilir tarım uygulamalarına katkı sağlayacak bir iş modeli ile ilerliyoruz. Her adımda çevre ve kaynakların korunması misyonu ile ilerlemeyi öncellikli tutuyoruz” dedi.
“Global alanda karar süreçlerine katılımı önemsiyoruz"
ISCC’ye üyelik sürecini tamamlayan ilk Türk şirketi olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Kılınç, üyelik sürecinin dünyadaki gelişmelere uyumu ve global alandaki karar süreçlerine katılım açısından önemli olduğunu belirtti. Şirket olarak biyoyakıt alanında ham madde temininden üretim potansiyeline kadar Türkiye’nin kapısında birçok fırsat olduğunu değerlendirdiklerini belirten Kılınç, “Bu kapsamda şirketimizin dünyadaki gelişmelere uyumu, sertifikasyon süreçlerinin takibi ve global alandaki karar süreçlerine katılımını önemsiyoruz. Şirketimiz, biyodizel ürünü için 2020 yılı başında ilk defa ISCC sertifikasyon sürecini tamamlamış ardından farklı ham maddeler ve final ürünlerini sertifikasyonuna eklemiştir” ifadelerini kullandı.
ISCC hakkında
Dünya genelinde 140 ülkede 273 üyesi ile bugüne kadar 55 binin üzerinde sertifikalandırma yapan ISCC, tüm pazarlar ve ham maddeler için sürdürülebilirlik sertifikasyonu sağlayan çok paydaşlı bir girişim olarak STK’lar, kamu kurumları, araştırma enstitüleri ve özel sektör katılımı ile faaliyetlerini yürütmektedir. Avrupa Birliği’nin (AB) zorunlu yasal gerekliliklerine uyumu sağlayan ISCC sertifikasyonu, küresel tedarik zinciri kapsamında bir ürünün yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilirlik ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına odaklanmaktadır.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.