İstanbul
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Denizli Uluslararası Tiyatro Festivali kortejle başlayacak

Denizli Uluslararası Tiyatro Festivali kortejle başlayacak
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 36. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ, 23 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 17.00’DE DÜZENLENECEK KORTEJLE BAŞLAYACAK.

Denizli Büyükşehir Belediyesi 36. Uluslararası Tiyatro Festivali, 23 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek kortejle başlayacak.



Denizli Büyükşehir Belediyesinin 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği 36. Uluslararası Tiyatro Festivali kortejle başlayacak. 3’ü yurtdışından olmak üzere toplam 18 tiyatro grubunun katılacağı Denizli Büyükşehir Belediyesi 36. Uluslararası Tiyatro Festivali’nin korteji 23 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 17.00’de düzenlenecek. Denizli Valiliği önünden başlayarak, Delikliçınar Meydanı’nda son bulacak kortej renkli görüntülere sahne olacak. Tiyatro gruplarının sahne kıyafetleriyle yer alacağı kortej Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yapılacak. Tüm halkı korteje davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, tiyatronun tüm kenti saracağı bir festival düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “3’ü yurtdışından toplam 18 tiyatro grubumuz mahallelerimizde, ilçelerimizde ve şehir merkezimizde 26 oyunu sahneye koyacak. Şehrimizin dört bir köşesini sanatla, kültürle, sevgiyle ve dayanışmayla kuşatacağız” ifadelerini kullandı.



Açılış oyunu “Söz veriyorum”


Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 23 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 20.30’da festivalin açılış oyununu sahneleyecek. "Söz Veriyorum" adlı eser Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Fatma Yıldız Salonu’nda gösterilecek. Oyunlar Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin yanında Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Tiyatroseverler rezervasyonlarını oyundan üç gün önceden başlayarak internet adresinden yapabilecek. Festivalde yer alacak gruplar oyunlarını ayrıca Acıpayam, Sarayköy ve Çivril ilçeleri ile Merkezefendi- Eskihisar, Pamukkale-Aşağışamlı, Honaz-Dereçiftlik ve Acıpayam-Ucarı’da sergileyecek.



Festivale katılacak, ünlü yazar Birol Tezcan ve Tülay Akyol, bilgi ve deneyimlerini atölye çalışmalarında aktaracak. Televizyon ekranlarında uzun süredir başarıyla tiyatro gösterileri sunan “Çok Güzel Hareketler Bunlar” adlı yapımın başarılı oyuncuları Yeşim Dursun ve Beste Bilir düzenlenecek söyleşide Denizlili sevenleriyle buluşacak. Atölye çalışmaları ve söyleşilerle birlikte 18 tiyatro grubunun sahneleyeceği 26 oyunun ayrıntılı bilgi ve programına internet adreslerinden ulaşabilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!