İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Depreme Dirençli Isparta Çalıştayı başladı

Depreme Dirençli Isparta Çalıştayı başladı
ISPARTA VALİLİĞİ VE ISPARTA BELEDİYESİ’NİN DE PAYDAŞLIĞINDA AKADEMİSYENLERİN KATILIMIYLA ŞEHRİN DEPREM AFETİNE HAZIRLIKLARININ TARTIŞILMASI, DEPREM ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLERLE İLGİLİ YOL HARİTASININ BELİRLENMESİ AMACIYLA DEPREME DİRENÇLİ ISPARTA ÇALIŞTAYI DÜZENLENİYOR. ÇALIŞTAYIN AÇILIŞINDA KONUŞAN ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN, “YAPILAN ÇALIŞMA ÇOK KUTSAL BİR ÇALIŞMA. BURADAKİ ÇALIŞMALAR DEPREMDE BİR VATANDAŞIMIZIN BİLE ÖLÜMÜNÜ ENGELLEYECEKSE İNSANLIK ANLAMINDA YAPTIĞIMIZ EN GÜZEL ÇALIŞMA OLACAĞI İNANCINDAYIM” DEDİ

Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi'nin işbirliğiyle akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen Depreme Dirençli Isparta Çalıştayı başladı. Bu çalıştay, şehrin deprem afetine hazırlıklarını tartışmak ve deprem öncesi yapılması gerekenlerle ilgili bir yol haritası oluşturmak amacıyla düzenleniyor.

Açılış konuşmasında Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu çalışmanın oldukça önemli olduğunu belirterek, "Yapılan çalışma çok kutsal bir çalışma. Buradaki çalışmalar depremde bir vatandaşımızın bile ölümünü engelleyecekse, insanlık adına yapılmış en anlamlı çalışma olacağına inanıyorum." dedi.

Çalıştay, Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) gibi kurumların işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca, Kahramanmaraş depremlerinin hafızalarda canlandığını ve bu tür olaylarla yüzleşmenin önemine vurgu yaptı. Borca, deprem sonrası toplumsal dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Deprem bölgesinde çalışmalarımız devam ederken, sayın valimiz ve sayın belediye başkanımızla geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirdik ve bu çalıştayı planladık." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta'da yapılan çalışmaları anlatarak şunları söyledi: "Şehrimizde tüm tehlike ve riskleri dikkate alan bir yönetim anlayışıyla kentsel yenileme ve dönüşüm planlaması hazırladık. Şehrimizin zemin jeolojik etüt-sondaj çalışmalarını tamamladık. Tüm altyapı sistemlerimizi Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile dijitalleştirmeye başladık. Ayrıca mahalle bazlı kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık ve yapılması gerekenleri belirledik."

Çalıştayın, depreme hazırlık konusunda faydalı sonuçlar üreteceği ve bir sonuç raporu hazırlanacağı belirtiliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!