Hatay'ın Payas ilçesinde depremin ardından gelen Kurban Bayramı için hazırlıklar hız kazandı. İlçedeki kadınlar, geleneksel yufka ekmeği yapımına imece usulüyle başladılar. 6 Şubat'ta yaşanan depremin etkisiyle normalleşme çalışmaları devam ederken, Payaslı kadınlar bayramlık yufka ekmeği hazırlığına koyuldular.
Akşam saatlerinde hava serinlediğinde, kadınlar hamurları hazırlayarak imece usulüyle bayramlık yufkaları pişirdiler. Bu geleneksel lezzeti yaşatmanın önemine değinen Elif Doğan, "Kurban Bayramı için yöresel lezzetlerimizi hazırlamak, zahmetli olsa da sofralarımıza ayrı bir tat katıyor. Bu yufkalar uzun süre dayanıklı olmalarıyla da bilinir. Tüketeceğimiz zaman hafifçe ıslatarak bekletiyoruz ve sonra tüketiyoruz." şeklinde konuştu.
Payaslı kadınlar, bu geleneği yaşatarak hem bayram coşkusuna katkıda bulunuyorlar hem de yöresel lezzetleri yaşatmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
Depremzede kadınlar bayram için imece usulü yufka ekmek pişirdi
DEPREMİN VURDUĞU HATAY’IN PAYAS İLÇESİNDE KURBAN BAYRAMI HAZIRLIĞI YAPAN KADINLAR, İMECE USULÜ YUFKA EKMEK PİŞİRDİLER.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.