İstanbul
29 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Depremzedelerin briket ev mutluluğu

Depremzedelerin briket ev mutluluğu
HATAY'DA DEPREMZEDELER YAPIMI TAMAMLANAN BRİKET EVLERE YERLEŞMEYE BAŞLADI

Hatay'da depremler nedeniyle büyük yıkımlar yaşandı, ancak şimdi depremzedeler yeni yapılara yerleşmeye başladılar. 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay ilindeki en büyük yıkımı meydana getirdi. Kentte konteyner konutlar kurulmasının yanı sıra, depremzedelerin geçici olarak barınabileceği yapılar da inşa edilmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun liderliğinde, Kumlu Kaymakamlığı ve Kumlu Belediyesi işbirliğiyle inşa edilen briket evlerin yapımı tamamlandı. Bu yeni evlerde iki oda, mutfak, banyo ve tuvalet gibi olanaklar sunuluyor. Toplamda 100 adet 35 metrekarelik briket ev, depremzedeler için hazır hale getirildi. Ailelerin bu yeni yuvalarında ihtiyaçları olan beyaz eşyadan, koltuk takımına, ocaktan fırına kadar her şey düşünüldü. Ayrıca, yerleşkenin içinde parklar, anaokulu, mescit ve yeşil alanlar da bulunuyor. Evlerin çevresi düzenlendi ve dronlarla görüntülendi.

Terör gazisi emekli Başkomiser Abdi Dağdeviren, "Evim depremde büyük hasar gördü. Kurtarabildiğim eşyaları taşıdığım yerde yangın da çıkınca üzerimdeki elbiselerimle kaldım. Bize öncelik tanıdılar, buraya yerleştik. Beğendiğin evi, beğendiğin yeri seç dediler. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Evim gayet güzel, çok memnunum. Televizyonum, buzdolabım, koltuk takımı, bir evde olması gereken her şey var. Daha önce sıkıntı çektik ama Cumhurbaşkanımızdan, İçişleri Bakanımızdan Allah razı olsun" dedi.

Mutluluğunu gülümsemesiyle yansıtan 3 çocuk annesi ev hanımı Betül Menteş ise, "Depreme evde yakalandık, kapı kilitlenince dışarı çıkamadık. Evimizin bir bölümü yıkıldı ama bize bir şey olmadı. Bir süre babamlarda, daha sonra çadır kentte kaldık. Başvurumuz sonuç verdi ve buraya yerleştik. Evimiz çadıra göre çok lüks, diğer evlerimizden pek farkı yok. Tüm eşyalarımız var. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, her türlü ihtiyacımızı karşılıyorlar" şeklinde konuştu.

6 kişilik ailesiyle yeni bir evde yaşamaya başlayan Meryem Alaçay ise, "Deprem günü kıyameti yaşadık. Her sarsıntıda o günü hatırlıyoruz. Rabbim bize fırsat verdi evden çıkabildik. Çadır kentten sonra buraya geldik. Buranın imkanları çok iyi. Bize bu imkanı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Fazlası var, eksiği yok. Ev ortamı bildiğiniz gibi" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!