İstanbul
11 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

DEÜ iki hedefte dünya sıralamasında 101-200 bandında

DEÜ iki hedefte dünya sıralamasında 101-200 bandında
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (DEÜ), DÜNYANIN PRESTİJLİ AKADEMİK DERECELENDİRME KURULUŞLARI ARASINDAKİ TİMES HİGHER EDUCATİON (THE) 2023 ETKİ SIRALAMASINDA ÖNEMLİ YÜKSELİŞLER KAYDETTİ.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), dünyaca ünlü akademik derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2023 Etki Sıralaması'nda önemli başarılar elde etti. DEÜ, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini içeren bu sıralamada dünya genelinde iki hedefte ilk 101-200 arasında yer almayı başardı ve altı farklı hedefte dünya genelinde ilk 500 üniversite arasında yer aldı.

DEÜ, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak kabul edilen bir kurum olup 41 yıllık deneyime sahiptir. Bu başarılar, DEÜ'nün sürdürülebilir kalkınma hedeflerine verdiği önemi ve bu alandaki çalışmalarının uluslararası arenada tanınmasını yansıtmaktadır.

DEÜ'nün elde ettiği önemli başarılar arasında, "Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı" kategorisinde dünya genelinde ilk 101-200 arasında yer alması yer almaktadır. Bu kategoride Türkiye'deki üniversiteler arasında da 10. sırada yer almaktadır. DEÜ, özellikle Teknopark (DEPARK), Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) gibi teknoloji ve sanayi iş birliği birimleri ile bu alandaki yükselişini sürdürmektedir.

DEÜ, "Yoksulluğa Son" başlıklı hedefte dünya genelinde ilk 101-200 arasında yer alarak sosyal sorumluluk projeleri ve çalışmalarıyla öne çıkmaktadır. Ayrıca "Sorumlu Tüketim ve Üretim" hedefinde de dünya genelinde ilk 201-300 üniversite arasında yer alarak bu alandaki çalışmalarını göstermektedir.

DEÜ'nün "Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam" kategorisinde dünya genelinde ilk 401-600, Türkiye'de ise ilk 20 üniversite arasında yer alması da dikkat çekmektedir. Ayrıca "Amaçlar İçin Ortaklıklar", "Eşitsizliklerin Azaltılması", "İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme" ve "Nitelikli Eğitim" alanlarında da başarılar elde ederek sıralamada yerini almıştır.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversitenin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda dünya genelinde ilk 500 üniversite arasına girmeye bir adım daha yaklaştıklarını belirterek, üniversitenin uluslararası bilim dünyasındaki görünürlüğünü artıran tüm çalışanlara teşekkür etti. Rektör Hotar, yükseköğretimdeki uluslararasılaşma ve başarı çıtasını daha da yükseltme taahhüdünde bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!