İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

DEÜden Çevre Günleri etkinliği

DEÜden Çevre Günleri etkinliği
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (DEÜ) TARAFINDAN SABANCI KÜLTÜR MERKEZİNDE DÜZENLENEN ÇEVRE GÜNLERİ ETKİNLİĞİNDE; PLASTİK KİRLİLİĞİ, KALICI KİRLETİCİLER VE DEPREMLERİN ÇEVRESEL ETKİLERİ TEMALARI MASAYA YATIRILDI.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Çevre Günleri etkinliğinde; plastik kirliliği, kalıcı kirleticiler ve depremlerin çevresel etkileri gibi önemli temalar ele alındı. Etkinlik, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi.

DEÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, çevre konularına bilimsel bir perspektif sunularak çevre, insan ve doğa ilişkisi tartışıldı. Özellikle ana kaynakların korunması ve çevre kirliliği gibi konulara odaklanıldı. Ayrıca, plastik atıkların ve mikroplastiklerin insan sağlığı ve doğa üzerindeki olumsuz etkileri, depremlerin çevreye ve ekolojiye olan etkileri gibi temalar ele alındı.

Etkinlik kapsamında kurulan 'Dijital Ekoloji Sergisi'nde, yapay zeka ile üretilen görseller sergilendi ve çevre sorunlarına dikkat çekilerek farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Sergi, bilim, sanat ve teknolojinin bir araya geldiği bir platform sunarak, çevre konularının önemini vurguladı.

DEÜ Sıfır Atık ve Çevre Yönetimi Koordinatörlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, çevre sorunlarına dair bilimsel çalışmalar ve projelerin yanı sıra, çevre ve ekolojiye duyarlılık konusunda bilinçlendirme faaliyetleri de yer aldı. Bu etkinlik, çevre sorunlarına karşı çözüm önerileri geliştirilmesi ve çevresel farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen önemli bir platform olarak dikkat çekti.

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Duygu Özel Demiralp, etkinlikte DEÜ'nün çevre konularına destek sağlayan projeleri hakkında bilgi verdi ve çevre sorunlarına karşı duyarlılığın artırılması gerekliliğini vurguladı. Tarım ve Orman İzmir İl Müdür Yardımcısı Fatih Kılıç ise tarımın çevre üzerindeki etkilerini ele aldı ve geleceğin çevreci tarımının önemine dikkat çekti.

Etkinlikte ayrıca Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürü Murat Karaçanta, KKTC Eğitim Kültür Ateşesi Şebnem Pekdoğan, DEÜ Rektör Yardımcıları, DEÜ Genel Sekreteri ve diğer katılımcılar yer aldı. Açılış konuşmalarının ardından çevre konusunda katkıları için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürü Ömür Özdil ve Tarım ve Orman İzmir İl Müdür Yardımcısı Fatih Kılıç'a teşekkür belgesi takdim edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!