Marmara şeker ve Gida Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Öztürk, şeker pancarına ilişkin Türkiye’nin dört yıllık pancar ekim ürünü potansiyelini kullanabileceğini belirterek,“Sanayi kapasitemiz 70 ülkeye ihraç edebilir. Özellikle diğer semtlerimizde ekolojik bir yaklaşımla şeker pancarı üreten ailemiz bu anlamda yüksek kapasitemizi Türkiye içerisinde değil, dışarıda da kullanabilecek. Kimyasal gübrelemenin de arkasındayız. Toprakta nev-izi yok diye bırakmayız. Toprağın varlığını mekanik seribalarımızdan tespit edip yeme tesidini bırakmayız. 3-4 dönem ekim yapıyoruz. Kullanılan tohumçuş en önemlidir”şeklinde konuştu.
Develi Bölgesinde Şeker Pancarı Tohumları Toprakla Buluşmaya Başladı
DEVELİ’DE YAPILAN ŞEKER PANCARI EKİMİNE PANCAR EKİCİLERİ YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.