İstanbul
05 Kasım, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Dijital İmza Platformunda 400 milyonu aşkın imza atıldı

Dijital İmza Platformunda 400 milyonu aşkın imza atıldı
DDTECH YÖNETİM KURULU ÜYESİ AHMET KULU, YURTDIŞINDA TAP&SİGN MARKASIYLA FAALİYET GÖSTERMEYE HAZIRLANAN PLATFORMUN BUGÜN 6 BİNİN ÜZERİNDE KULLANICISI BULUNDUĞUNU VE PLATFORMDA 20 MİLYONDAN FAZLA DİJİTAL DOKÜMANIN İŞLEM GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

Dijital İmza Platformu, tüm imza teknolojilerini tek bir çatı altında buluşturarak büyük bir başarı elde etti. Platform, kuruluşundan bu yana gerçekleştirilen imza işlemlerinin sayısının 400 milyonu aştığını duyurdu. Şu anda 6 binden fazla kullanıcıya hizmet veren platform, 250 milyondan fazla dijital dokümanı işlemledi. Gelecek yılda global pazara açılmayı planlayan platform, enerji ve sağlık gibi birçok sektöre dijital çözümler sunuyor.

Teknoloji danışmanı DDTECH'in bir parçası olan Dijital İmza Platformu (DİP), kurumsal ve bireysel müşterilere hizmet veren onlarca sektörde faaliyet gösteriyor. Yurtdışına açılmaya hazırlanan platform, şimdiye kadar gerçekleştirilen imza işlemlerinin toplamının 400 milyonu aştığını açıkladı.

DDTECH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kulu, platformun şu anda 6 binden fazla kullanıcıya hizmet verdiğini ve 20 milyondan fazla dijital dokümanın işlendiğini belirtti. Günümüz iş dünyasının hızla dijitalleştiğine dikkat çeken Kulu, "Dijital imza çözümümüz, kurumların dijital ortamda oluşturulan dokümanlarını güvenli bir şekilde imzalamalarına olanak tanırken bir dizi avantaj sunuyor" dedi.

Kulu, Dijital İmza Platformu'nun sunduğu avantajları şöyle sıraladı:

1. **Zaman Tasarrufu:** İmzalama süreçlerinin yüzde 62'si 15 dakikadan daha kısa sürede tamamlanıyor.

2. **Operasyonel Maliyetler:** Kâğıt, toner, donanım, arşiv, kargo gibi birçok operasyonel maliyet yüzde 90 azalıyor.

3. **Eksik/Hatalı İmza Sorunları:** Geleneksel sözleşme süreçlerinde sıklıkla yaşanan eksik/hatalı imza ve evrakların eksik yüklenmesinden kaynaklanan sorunlar tamamen ortadan kalkıyor.

4. **Hukuki Güvenilirlik ve İspatlanabilirlik:** Fiziki arşivlerde kaybolan veya hasar gören dokümanlar nedeniyle ispatlanamayan imzalar, hukuki sorunlara yol açarken, tazminat gibi mali kayıplara neden olabiliyor. Dijital İmza Platformu ile dokümanların güvenli şekilde imzalanması ve ispatlanabilirliği sağlanıyor.

5. **Back Office Maliyetleri:** Fiziksel dokümanların dijital hale gelmesi için alınan servis büro hizmeti ortadan kalkıyor, dokümanların dijital olarak oluşturulması ve imzalanmasıyla dijitalleşme maliyetleri de asgariye indiriliyor.

6. **Gelir Kaybının Önlenmesi:** Süreçlerin en hızlı şekilde yürütülmesini sağlayan dijital imza çözümü, aktivasyon/hizmet başlangıçlarının ötelenmesini önleyerek gelir kayıplarını azaltıyor.

7. **Yüksek Güvenlik:** Biyometrik imza ile imzalanan her dokümana, TÜBİTAK Kamu SM zaman damgası basılıp, imzanın coğrafi koordinatları kaydediliyor. Doküman, imzanın dokümandan ayrıştırılması mümkün olmayacak şekilde saklanıyor, ISO-32000-1 sertifikasyonu muhtevasında değiştirilemez şekilde kilitleniyor.

8. **Fiziksel Arşiv Yükü:** Geleneksel imza süreçlerindeki fiziksel arşiv yükü ve maliyetlerini ortadan kaldırıyor.

Dijital ve biyometrik imzanın kullanım alanlarına da değinen Kulu, sağlık, telekomünikasyon, perakende, turizm, araç kiralama hizmetleri ve enerji gibi birçok sektörde uçtan uca dijital imza ve form onay işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!