İstanbul
26 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Diyarbakırda depremzede kadınlar şehri kalkındıracak

Diyarbakırda depremzede kadınlar şehri kalkındıracak
DİYARBAKIR VALİLİĞİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE KALKINMA AJANSI İŞBİRLİĞİYLE YÜRÜTÜLECEK 70 MİLYON LİRALIK PROJEYLE DEPREMZEDE KADINLAR, YARALARINI DİYARBAKIR’IN ESKİ İLÇE OTOGARINDA KURULACAK TESİSLERDE ÜRETİM YAPARAK SARACAK.

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 70 milyon liralık bir proje hayata geçiriliyor. Bu proje ile depremzede kadınlar, Diyarbakır'ın eski ilçe otogarında oluşturulacak olan tesislerde üretim yaparak desteklenecekler.

Proje, Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan 6 Şubat depreminin sanayi ve işgücü üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Programı (BOTAP)" çerçevesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacak olan bu projenin ilk adımı atıldı.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su ile Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak, projenin imza töreninde yer aldılar. Projenin ayrıntıları, törende paylaşıldı.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada, şehirleri için önemli projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu projeyle 70 milyon liralık bir kaynakla yaklaşık 700 kadına yeni istihdam imkanları sunulacak. Su, projenin kalkınma ajansı tarafından 50 milyon lira destekleneceğini, geri kalan 20 milyon lirayı ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak karşılayacaklarını belirtti. Aynı zamanda projenin kadın istihdamını artırmayı hedeflediğini ve bu çerçevede tekstil atölyeleri kuracaklarını, böylece bölgedeki yaklaşık 700 kadına iş olanağı sağlayacaklarını açıkladı.

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak ise proje hakkında konuşurken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan bölgesel kalkınma odaklı acil eylem programının destek programının hayata geçtiğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını belirten Çolak, bu projenin depremin olumsuz etkilerini hafifletmeyi ve kadın istihdamını artırmayı amaçladığını ifade etti.

Bu projenin kadınlara yönelik istihdamın artırılması ve ekonominin canlandırılması için güzel bir adım olduğu vurgulandı. Proje, depremzedelerin yaşamlarını yeniden düzene koymalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!