Kurban Bayramı yaklaşırken et tüketimi ile ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Hanife Kara, etin sindirimini kolaylaştırmak için sebzelerle dengelemeyi öneriyor. Ayrıca etin pişirme yöntemine dikkat edilmesi gerektiğini ve ızgara veya haşlama gibi sağlıklı yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Protein alımını günlük yüz, yüz elli gram civarında tutmanın önemine değinen Kara, et tüketimi sırasında sıvı alımına dikkat edilmesini ve etin dinlendirilmesinin sağlıklı sindirim için faydalı olduğunu vurguluyor. Ayrıca, etin sürekli tüketilmemesi gerektiğini ve haftada maksimum üç gün et tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini belirtiyor.
Kurban Bayramı boyunca sağlıklı et tüketimi için bu önerilere dikkat edilmesi önemlidir.
Diyetisyen Karadan bayram uyarısı: Etin bir hafızası var, dinlendirmemiz gerek
KURBAN BAYRAMI’NDA ET TÜKETİMİ İLE İLGİLİ UYARI GELDİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.