Kurban Bayramı öncesinde Diyetisyen Buse Ünsal, kesim sonrası etin 24 saat bekletilmesi gerektiğini ve sağlıklı pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ünsal, kızartma, kavurma ve mangal yerine haşlama ve fırında pişirme yöntemlerinin tercih edilmesini önerdi. Ayrıca, et tüketimine ekstra yağ eklenmemesi gerektiğini ve etlerin görünmeyen yağlarının da dikkate alınması gerektiğini belirtti.
Diyetisyen ayrıca et tüketiminin yanı sıra sebzelerin de önemli olduğunu ve C ve E vitamini içeren sebzelerin et tüketimiyle birlikte tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Tatlı tüketimine de dikkat çeken Ünsal, porsiyon kontrolünün önemli olduğunu ve şerbetli tatlılar yerine sütlü ve meyve tatlılarının tercih edilmesini önerdi.
Son olarak, su tüketiminin artırılması ve fiziksel aktivitenin bayram süresince devam ettirilmesinin önemine değinen Ünsal, sağlıklı bir bayram geçirmek için bu önerilere dikkat edilmesini tavsiye etti.
Diyetisyen Ünsal: “Kurban etini 24 saat bekletmeden tüketmeyin”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Başkan Özdemir: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin akademik ve fiziki olarak büyümesinden gurur duyuyoruz
- Muğla Büyükşehir, 100 Yaş Evlerinin sayısını arttırıyor
- OSMde renkli buluşma: Minik öğrenciler için sanat atölyesi başladı
- Yozgatta badem hasadı başladı
- Başkan Yılmaz, halk buluşmalarına devam ediyor
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.