İstanbul
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Diyetisyen Ünsal: “Kurban etini 24 saat bekletmeden tüketmeyin”

Diyetisyen Ünsal: “Kurban etini 24 saat bekletmeden tüketmeyin”

Kurban Bayramı öncesinde Diyetisyen Buse Ünsal, kesim sonrası etin 24 saat bekletilmesi gerektiğini ve sağlıklı pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ünsal, kızartma, kavurma ve mangal yerine haşlama ve fırında pişirme yöntemlerinin tercih edilmesini önerdi. Ayrıca, et tüketimine ekstra yağ eklenmemesi gerektiğini ve etlerin görünmeyen yağlarının da dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Diyetisyen ayrıca et tüketiminin yanı sıra sebzelerin de önemli olduğunu ve C ve E vitamini içeren sebzelerin et tüketimiyle birlikte tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Tatlı tüketimine de dikkat çeken Ünsal, porsiyon kontrolünün önemli olduğunu ve şerbetli tatlılar yerine sütlü ve meyve tatlılarının tercih edilmesini önerdi.

Son olarak, su tüketiminin artırılması ve fiziksel aktivitenin bayram süresince devam ettirilmesinin önemine değinen Ünsal, sağlıklı bir bayram geçirmek için bu önerilere dikkat edilmesini tavsiye etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!