İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

DJ Burak Yeter: 2,5 ay sonra 55 bin fitte müzik yapacağız

DJ Burak Yeter: 2,5 ay sonra 55 bin fitte müzik yapacağız
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- DJ Burak Yeter, yaklaşık 2,5 ay sonra Barselona’da yapımı büyük ölçüde tamamlanan kapsül ve helyum balonla 55 bin fite, stratosfere kadar çıkarak, iki yıldır hazırlandığı ’One Day in Space’ adlı projesiyle 1 saatlik canlı performans sergileyecek.

Ünlü DJ Burak Yeter, uzun bir hazırlık sürecinin ardından Barselona'da gerçekleştireceği "One Day in Space" adlı projesi için son aşamalara geldi. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan kapsül ve helyum balon ile 55 bin fite, yani stratosfere çıkacak olan Burak Yeter, bu olağanüstü projede 1 saatlik canlı performans sergileyecek.

Yaklaşık 2 yıl önce pandemi döneminde projenin temellerini atan DJ Burak Yeter, test amaçlı küçük bir kapsülün uçuşunu başarıyla tamamladıktan sonra projenin büyük bölümünü tamamladıklarını açıkladı. Projede, bir kadın pilot tarafından yönlendirilecek helyum balon ve kapsül kullanılacak. Bu proje, "Burak Yeter One Day In Space" adı altında "space" konseptiyle canlı yayınlanacak ve izleyicilere 360 derece görüntüleme seçeneği sunacak.

Yeter, uçuşun İspanya'nın Barselona kentinden yapılacağını ve dünyanın dışından ilk canlı müzik yayını olacağını ifade etti. Kapsülün fiziksel olarak stratosfere ulaşacağını belirten Yeter, 55 bin fit yükseklikteki bu özel konserin yaklaşık 1 saat süreceğini ve toplamda 8 saatlik bir yolculuk olacağını söyledi.

Projede 25'e yakın mühendisle çalıştıklarını ve her aşamayı büyük bir özenle tamamladıklarını dile getiren Yeter, izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacaklarını vurguladı. Bu eşsiz konserin tüm dünyada büyük bir ilgi görmesini beklediklerini söyleyen Yeter, kendi YouTube portalında ücretsiz olarak yayın yapmayı planladıklarını da belirtti.

Yeter, proje için toplamda 40 şarkı planladıklarını ve 360 derece kameralarla desteklenen performanslarıyla uzayda unutulmaz bir an yaşatacaklarını ifade etti. Ayrıca projede, 15 metrelik bir astronot heykeli de konser alanlarında kullanılacak ve ekim ayında Antalya'da başlayacak olan konser etkinliklerinin bir parçası olacak. Yeter, ilerleyen dönemlerde İstanbul, İzmir ve hatta Hollanda veya Dubai gibi yerlerde konserler düzenlemeyi planladıklarını da söyledi. Projenin büyüklüğü ve farklılığı, Yeter'i ve ekibini heyecanlandırıyor ve uzaya gitmek gibi özgün bir deneyim sunuyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!