İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

DP World, Türkiyede uzaktan kontrol edilebilen vinçleri kullanan ilk liman işletmecisi oldu

DP World, Türkiyede uzaktan kontrol edilebilen vinçleri kullanan ilk liman işletmecisi oldu
DP WORLD YARIMCA, ÇALIŞMALARINDA UZAKTAN KONTROL EDİLEBİLEN ELEKTRİKLİ VİNÇLERİ ENTEGRE EDEN TÜRKİYE’DEKİ İLK LİMAN OLDU. TERMİNALDEKİ İŞ KAZALARINDA ÖNEMLİ BİR AZALMAYA YOL AÇAN ‘SIFIR TOLERANS’ UYGULAMASININ BİR PARÇASI OLAN BU YÖNTEMLE YARIMCA LİMANI’NDAKİ KAYIP ZAMANLI İŞ KAZALARI 2018’DEN BU YANA YÜZDE 50 ORANINDA AZALDI.

DP World Yarımca, Türkiye'nin ilk uzaktan kontrol edilebilen elektrikli vinçlerini entegre ederek güvenlik önlemlerini artıran bir liman haline geldi. Bu gelişme, limandaki iş kazalarının önemli ölçüde azalmasına katkı sağlıyor. "Sıfır Tolerans" uygulamasının bir parçası olarak hayata geçirilen bu yöntem sayesinde Yarımca Limanı'ndaki kayıp zamanlı iş kazaları 2018 yılından bu yana yüzde 50 oranında azaldı.

DP World'ün 2022 yılında yaptığı açıklamaya göre, temel güvenlik uygulamalarına ve ekipman iyileştirmelerine 80 milyon Euro yatırım yapılarak Avrupa portföyünde yaralanma riski yüzde 40 oranında azaltıldı. Limanda 8 uzaktan kontrol edilebilen elektrikli rıhtım vinci ve 8 uzaktan kontrol edilebilen elektrikli portal vinci kullanılmaya başlandı. Bu vinçler, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bir kontrol odasından yönlendiriliyor. Operatörler, ekranlardan hem vincin hem de konteynerin etrafını farklı açılardan görebiliyor ve kumandalar aracılığıyla operasyonları gerçekleştiriyor. Ayrıca rıhtım vinçlerinin farklı noktalarında bulunan hareket sensörleri, operatörlerin konteynerin her noktasına hakim olmasına yardımcı oluyor ve muhtemel hatalarda devreye girerek kazaları engelliyor.

DP World Yarımca CEO'su Kris Adams, güvenlik önlemlerini geliştirmekten gurur duyduklarını belirterek, yeni teknolojilerin ve dijitalleşmenin verimliliği artırdığını ve daha güvenli bir çalışma ortamı sağladığını söyledi. "Sıfır Tolerans" projesinin güvenlik önlemleri ve teknolojinin birleşik gücünün bir kanıtı olduğunu ifade etti.

DP World Yarımca Sağlık, Emniyet, Çevre ve Güvenlik Müdürü İsmail Karaçam da projenin iş güvenliği ve sağlığı farkındalığını artırmayı hedeflediğini ve bu çerçevede eğitimlerin önemli bir rol oynadığını belirtti. Limanda çalışanların ve ziyaretçilerin iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi ve tehlikelerin daha kolay algılanması amaçlandı. Bunun için eğitimler düzenlendi ve ceza matrisi oluşturuldu.

Bu yaklaşım, DP World'ün iş gücünü daha fazla beyin gücüne doğru yönlendiren ve güvenliği artıran bir adım olarak dikkat çekiyor. Güvenlik önlemleri ve uzaktan kontrol edilebilen vinçlerin kullanımına yapılan yatırımlar, işyerindeki yaralanma riskini önemli ölçüde azaltıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!