İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

DTSO: “Kentin ihracatını arttırmak için nitelikli personel şart”

DTSO: “Kentin ihracatını arttırmak için nitelikli personel şart”
DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ERCAN TAYINLAMAK

Diyarbakır Sanayi Mektebi, işletmelerin dış ticaret kapasitesini artırmayı amaçlayan yeni bir eğitim programını başlattı. Son dönemlerde farklı alanlarda nitelikli eğitimler sunan Sanayi Mektebi, UNDP ve UK Aid işbirliğiyle "Deprem Sonrası Erken Toparlanma İçin Mesleki Eğitim, İstihdam ve Sosyal Hizmet Aracılığıyla Toplum Temelli Modeller Oluşturma Projesi" kapsamında "Dış Ticaret Uzmanlığı" adlı bir eğitim programını hayata geçirdi.

Eğitim programı hakkında bilgi veren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, kentteki sanayi altyapısının son beş yılda yerel kurumlar işbirliğiyle büyüdüğünü belirtti. Sanayi işletmelerinin sayısının ve ihracata yönelen işletmelerin sayısının önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Tayınlamak, dış ticaret alanında deneyimli personel bulmanın en temel sorunlardan biri olduğuna işaret etti.

Tayınlamak, programın amacının, dış ticaret süreçlerini bilen, dış ticaretin hukuksal süreçlerine hakim, ihracata yönelik devlet destekleri, gümrükleme işlemleri, yeni pazar araştırma ve dış ticaret istihbaratı gibi konularda bilgi sahibi kişiler yetiştirmek olduğunu söyledi. Programın toplamda 120 saatlik bir eğitim sürecini kapsadığını ve 10 gün yüz yüze, 20 gün online eğitimler içerdiğini belirtti.

Tayınlamak ayrıca, eğitim süresince ihracat deneyimine sahip işletmelerin yetkililerinin katılımcılarla buluşarak deneyimlerini aktaracaklarını, eğitim sonrasında ise staj ve istihdam için destek sağlanacağını ifade etti.

Diyarbakır'ın ihracat potansiyelinin altında olduğuna dikkat çeken Tayınlamak, işletmelerin ürünlerini genellikle aracılar aracılığıyla belirli pazarlara sunduğunu söyledi. Yeni pazarlara erişimin ve ihracat alt yapılarının geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Programın bu amaçla düzenlendiğini belirten Tayınlamak, eğitim süresince ihracat yapan ve yapmak isteyen tüm işletmelerle iletişim kuracaklarını ve katılımcıları işletmelerle buluşturacaklarını açıkladı.

Tayınlamak, başvuruların 23 Haziran 2023 tarihine kadar devam edeceğini ve başvuruda tek kriterin A1 seviyesinde İngilizce bilgisi olduğunu belirtti. Eğitime katılmak isteyen herkesin başvurularının kabul edileceğini sözlerine ekledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!