Edirne'de gerçekleştirilen 'Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu Projesi,' kentte üretilen sebze ve meyvelerin İstanbul pazarında talep görmesine katkı sağlayacak. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, proje hakkında yaptığı açıklamada, çeltik üretiminde birinci sırada olduklarını, ayçiçeği üretiminde üçüncü, buğday üretiminde yedinci sırada bulunduklarını ve kişi başına düşen tarımsal gelirde Türkiye'de ikinci sırada yer aldıklarını belirtti. Ayrıca, Edirne'nin İstanbul'a yakın konumu nedeniyle kentte üretilen sebze ve meyvelerin İstanbul pazarında fiyat açısından alıcı bulabileceğini vurguladı. Örtü altı tarımının yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini söyleyen Vali Kırbıyık, bu konuda yapılan yatırımları ve projeleri desteklediklerini ifade etti.
Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ise Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle hazırlanan projenin alternatif üretim yöntemlerini geliştirmeyi amaçladığını ve örtü altı üretim alanlarının revizyonunu içerdiğini belirtti. Edirne genelinde 306 örtü altı işletmesi bulunduğunu ve toplam 70 bin metrekarelik alanda sera altında sebze üretildiğini açıkladı.
Üreticiler adına konuşan Münire Güler, desteklerinden dolayı Vali Kırbıyık ve diğer yetkililere teşekkür ederek üretimlerine devam edeceklerini ifade etti. Vali Kırbıyık ve beraberindeki ekip, üreticilerin örtü altı tarım ürünlerini gördükten sonra 81 üreticiye yüzde 75 hibeli sera naylonu dağıttı.
Edirnede örtü altı tarımla üretilen ürünler İstanbul pazarında alıcı bulacak
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.