İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Uçak: “Kalıntısız ve kaliteli üretim temel şartımız”

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Uçak: “Kalıntısız ve kaliteli üretim temel şartımız”
AYDIN’IN KUŞADASI İLÇESİNDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ MÜCADELESİ İÇİN TUZAK DAĞITIM TÖRENİNDE KONUŞAN EGE YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI HAYRETTİN UÇAK, “KALINTISIZ VE KALİTELİ ÜRETİM TEMEL ŞARTIMIZ" DİYE KONUŞTU.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen Tuzak Dağıtım Töreni'nde konuşan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, "Kalıntısız ve kaliteli üretim temel şartımız" dedi.

Aydın İl Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ege İhracatçılar Birlikleri tarafından Davutlar Mahallesi'nde düzenlenen törende, Akdeniz Meyve Sineği Kitle Yakalama Tuzakları dağıtıldı. Programın açılışında Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Gürsel Doğan, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelenin büyük önem taşıdığını ve biyolojik tuzakların dağıtıldığı bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, Aydın'da turunçgil üretiminin 45 bin dekarlık bir alanda gerçekleştiğini ve bu yıl rekoltenin iyi seviyede olduğunu ifade etti. Ayrıca, biyokültürel ve biyolojik mücadelenin önemini vurgulayarak, Ege İhracatçılar Birliği tarafından temin edilen 5 bin adet tuzak ile bakanlık aracılığıyla alınan 10 bin adet toplama poşetinin dağıtımının yapıldığını ve bu sayede kalıntısız ürünlerin pazara ulaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Başkan Hayrettin Uçak, konuşmasında, üreticiler ve ihracatçılarla sık sık bir araya geldiklerini ve kalıntısız ve kaliteli üretimin temel şartlarından biri olduğunu vurguladı. Biyoteknik mücadelenin önemine dikkat çeken Uçak, Ege bölgesinin birçok ilinde bu mücadeleyi yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Türkiye'nin sebze ve meyve üretiminin büyük olduğunu ve bu ürünlerin pandemi döneminde ne kadar kritik olduğunu anladıklarını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin dünya narenciye üretiminde sekizinci sırada olduğunu ve ihracatta dördüncü sırada bulunduğunu ifade ederek, önümüzdeki yıllarda birinci sırayı hedeflediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından hazırlanan tuzaklar programa katılanlar tarafından ağaçlara asıldı. Programa, diğer katılımcılar arasında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Başkanı Davut Er, İl Tarım Müdürü Ahmet Öktem, Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Gürsel Doğan ve üreticiler de yer aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!