İstanbul
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Eleman ilanı çok, başvuranlarda meslek aşkı yok

Eleman ilanı çok, başvuranlarda meslek aşkı yok
YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN BİRÇOK LOKANTANIN CAMLARINDA SON ZAMANLARDA ‘ELEMAN ARANIYOR’ İLANLARI ARTIŞ GÖSTERİRKEN, İLAN SAHİPLERİ BAŞVURUDA BULUNANLARIN SADECE PARA ODAKLI OLDUKLARINI BELİRTEREK GELECEĞE YÖNELİK MESLEK ÖĞRENME HEVESİNİN VE AŞKININ OLMADIĞINI SÖYLEDİ.

Son dönemde, yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren birçok işletmenin camlarında 'eleman aranıyor' ilanlarının arttığı gözlemlenirken, iş ilanı sahipleri, başvuruda bulunan kişilerin genellikle sadece kısa vadeli ekonomik kazançlar peşinde olduğunu, özellikle gençlerin geleceğe dönük meslek öğrenme isteği ve tutkusunun eksik olduğunu dile getiriyor.

Eskişehir'de bulunan birçok üniversiteye ev sahipliği yapan bir "üniversite kenti" olarak kabul edilen şehirde, yiyecek sektöründeki işletmelerin camlarında, özellikle üniversite çevresinde, eleman sıkıntısı nedeniyle iş ilanlarına sıkça rastlanıyor. Bu ilanlar genellikle yarı zamanlı işler için yayınlanıyor ve başvuranların büyük bir kısmı üniversite öğrencilerinden oluşuyor.

Yerel bir lokantanın işletme sahibi Yücel Dokuzlar, eleman ilanlarının genellikle yarı zamanlı çalışma fırsatlarına dönük olduğuna dikkat çekerek, bu işlere başvuranların çoğunun üniversite öğrencisi olduğunu ifade ediyor. Sekiz yıldır yemek sektöründe çalıştığını ve 2,5 yıldır Eskişehir'de bir lokantanın işletme sahibi olduğunu belirten Dokuzlar, sektörde garson, komi ve bulaşıkçı gibi pozisyonları doldurmanın zor olduğunu vurguluyor. Başvuranların büyük bir kısmının öğrenciler olduğunu ve gençlerin genellikle kısa vadeli çalışma saatlerini tercih ettiğini belirtiyor. Dokuzlar ayrıca, gençlerin çoğunun meslek öğrenme tutkusunun eksik olduğuna dikkat çekiyor ve iş ilanlarının genellikle bir hafta veya 15 gün boyunca yayında kaldığını söylüyor.

Eskişehir'de bir teknik lisede stajyer öğrenci olarak Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümünde eğitim alan Mustafa Caraldak, üniversiteye gitmek için şehre gelen öğrencilerin çoğunun aslında eğitim almaya olan isteğinin ikinci plana düştüğünü belirtiyor. İş ilanlarına başvuranların işi beğenmediklerini ve şartları kabul etmediklerini ifade eden Caraldak, öğrencilerin çoğunun gece eğlencelerine para harcadığını ve bu nedenle ellerinde para tutamadıklarını dile getiriyor. İş ilanlarına başvuranların işi geçici olarak gördüğünü ve genellikle kısa vadeli ekonomik kazançlar peşinde olduğunu söylüyor. Caraldak, işte çalışacak kişinin kendisini geliştirmesi ve geleceğe yönelik hedefler belirlemesi gerektiğini vurguluyor ve gerçekten işe ihtiyacı olan kişilerin istikrarlı bir şekilde çalışarak mesleklerini öğrenmeleri ve ilerlemeleri gerektiğini dile getiriyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!