İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Emette çam kozalağı şurubuna rağbet arttı

Emette çam kozalağı şurubuna rağbet arttı
EMET’TE ÇAM KOZALAĞI ŞURUBUNA RAĞBET ARTTI

Kütahya’nın Emet ilçesinde sonbaharın gelmesiyle birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren ve akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olduğu bilinen çam kozalağı şurubu satışlarının arttığı bildirildi.


Her kozalaktan şurup yapılamayacağına dikkat çeken çam kozalağı şurubu üreticisi Selim Bozkurt, “Çam kozalağı şurubunu tam açmamış yüksek rakımlı ormanlarda yetişen yeşil karaçam kozalaklarını toplayıp kazanlarda kaynatarak üretiyoruz. Kozalağın acılığın almak için içerisine şeker değil, sadece organik bal katıyoruz. İçine tatlandırıcı veya şeker katacak olursak şurup koyulaşır ancak faydası azalır. O nedenle çam kozalağının şurubu pekmeze göre daha durudur fakat çok daha etkilidir “dedi.


Kozalak şurubunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olduğunu söyleyen Bozkurt, “ Kozalak şurubu, ayrıca astım ve bronşit gibi hastalıklarda tedavi edici etkiye sahip olması nedeniyle vatandaşlar tarafından özellikle sonbahar ve kış aylarında tercih edilmektedir” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!