Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Erkan Denk, Erzurum'un ilk coğrafi işaretli ürünü olan Karnavas dut pekmezini inceleyerek bir makale yazma çalışması başlattı. Olur ilçesine bağlı Ormanağzı köyünde, dut pekmezinin üretim sürecini yerinde inceleyen Dr. Denk, köydeki 60 yıllık dut pekmezi üreticileri ile görüştü. Üreticiler, pekmez yapımında kullanılan kapları ve üretim aşamalarını ayrıntılı bir şekilde Dr. Denk'e aktardılar. Bu saha çalışmasının ardından Dr. Denk, Karnavas dut pekmezi hakkında bir makale yazacak.
Öğretim Görevlisi Dr. Denk, araştırmasının amacını şu şekilde açıkladı: "Ormanağzı köyüne gelme amacımız Erzurum'un coğrafi işaretli ürünlerinden ilki olan Karnavas dut pekmezini araştırmak. Bu ürünün özgünlüğünü ortaya çıkarmak ve aynı zamanda sürdürülebilirlik noktasında neler yapılabileceğini tespit etme adına bir çalışma için buradayız."
Ormanağzı köyü sakinlerinden Ahmet Kurt da şunları söyledi: "55 yıldır pekmez yapıyorum. Bugüne kadar akademik bir çalışma yapılmadı. Bugün Atatürk Üniversitesi'nden Erkan hocamız geldi. Dut pekmezinin nasıl üretildiğini, hangi şartlarda yapıldığını yakından inceledi. İnşallah bundan sonra Karnavas dut pekmezi daha fazla tanıtılır."
Erzurumun ilk coğrafi işaretli ürünü Karnavas pekmezi makaleye konu oldu
OLUR’UN ORMANAĞZI KÖYÜ'NÜN COĞRAFİ İŞARETLİ DUT PEKMEZİNE BİLİMSEL MAKALE YAZILIYOR.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kerem Aktürkoğlu gollerine devam etti
- Feci kaza kamerada: Otomobilin çarpmasıyla savrulan bisikletli, arkadan gelen başka aracın altında kalarak can verdi
- Motosikletle dere yatağına uçan baba ve oğlunu AFAD kurtardı
- Tırdan kaçarak otoyolda trafiği durduran angus, iğneyle vurularak yakalandı
- Balatalarından dumanlar yükselen tır paniğe neden oldu
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.