İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Eşini ve kayınpederini öldüren sanık: Amacım Beyza’nın ve ailesinin önünde intihar etmekti

Eşini ve kayınpederini öldüren sanık: Amacım Beyza’nın ve ailesinin önünde intihar etmekti
Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)- KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde boşanma aşamasında olduğu 38 günlük eşi Beyza Sorguç’u (23) ve kayınpederi Şahin Kılıç’ı öldüren Ömer Sorguç (31), ilk duruşmada olay anına anlattı. Tutuklu sanık Ömer Sorguç, ”Amacım Beyza’nın ve ailesinin önünde intihar etmek ve onlara vicdan azabı çektirmekti.” dedi.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, boşanma sürecinde olan 38 günlük eşi Beyza Sorguç (23) ve kayınpederi Şahin Kılıç'ı öldüren Ömer Sorguç (31), ilk mahkeme duruşmasında olayı anlattı. Tutuklu sanık Ömer Sorguç, "Amacım Beyza'nın ve ailesinin önünde intihar etmek ve onlara vicdan azabı çektirmekti." dedi.

Olay, geçen yıl 18 Ekim'de, Kocaeli'nin Başiskele ilçesi Barbaros Mahallesi'nde gerçekleşti. Ömer Sorguç, boşanma aşamasında olan eşi Beyza Sorguç'u ve kayınpederini evlerinin otoparkında silahla vurarak öldürdü. Tutuklu sanık Ömer Sorguç'un açtığı davanın ilk duruşması Kocaeli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sanık Ömer Sorguç, mahkemede yaptığı ifadede, Beyza ile görücü usulüyle evlendiklerini ve evliliğin sadece 38 gün sürdüğünü belirtti. Eşinin kendisini kaçarak terk ettiğini ve dolandırma amacının olduğunu düşündüğünü söyleyerek, bu nedenle olayın yaşandığını anlattı. Ömer Sorguç, silahları Şanlıurfa'dan tanımadığı bir kişiden aldığını ve amacının intihar etmek olduğunu ancak dayısının kendisini etkisiz hale getirdiğini ifade etti. Sanık, olayın öncesinde ailesine, avukatına, arkadaşlarına ve dayısına mesajlar gönderdiğini belirtti.

Ömer Sorguç'un ifadesinin ardından mahkeme başkanı, sanığa neden iki silah taşıdığını sordu. Sanık, tabancaların tutukluluk nedeniyle iki tane olduğunu ve bunun sonucunda ikisini de yanında taşıdığını söyledi.

Olaya tanıklık eden esnaf M.T. ise sanığın olay günü eve yakın bir yerde beklediğini ve kendisine ev bakmak için geldiğini söylediğini ifade etti. Beyza Sorguç'un hemşire meslektaşı G.A. da Beyza'nın herhangi bir erkek ilişkisi olmadığını ve kocasından tehdit mesajları aldığını belirtti.

Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Sanık Ömer Sorguç'un, mahkeme tarafından verilecek kararla cezalandırılması bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!