İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Eski sevgilisini darp ettiği iddiasıyla yargılanan şarkıcı Çağatay Akmana beraat kararı talebi

Eski sevgilisini darp ettiği iddiasıyla yargılanan şarkıcı Çağatay Akmana beraat kararı talebi
ŞARKICI ÇAĞATAY AKMAN, ESKİ SEVGİLİSİ ÖYKÜ USLU’NUN KAPISINA DAYANDIĞI VE USLU İLE ONU UZAKLAŞTIRMAK İSTEYEN ARKADAŞINI DARP ETTİĞİ İDDİASIYLA YARGILANDIĞI DAVADA CUMHURİYET SAVCISI ESASA İLİŞKİN MÜTALAASINI AÇIKLANDI. MÜTALAADA, ŞİKAYETE BAĞLI OLAN SUÇ HAKKINDA MÜŞTEKİNİN ALTI AY İÇİNDE ŞİKAYETTE BULUNMADIĞI, SORUŞTURMA VE KOVUŞTURMA YAPILMADIĞI GEREKÇESİYLE ÇAĞATAY AKMAN HAKKINDA BERAAT KARARI VERİLMESİNİ TALEP ETTİ.

Şarkıcı Çağatay Akman, eski sevgilisi Öykü Uslu’nun kapısına dayandığı ve Uslu ile onu uzaklaştırmak isteyen arkadaşını darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıklandı. Mütalaada, şikayete bağlı olan suç hakkında müştekinin altı ay içinde şikayette bulunmadığı, soruşturma ve kovuşturma yapılmadığı gerekçesiyle Çağatay Akman hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.


Şarkıcı Çağatay Akman’ın, 23 Temmuz 2021’de eski sevgilisi Öykü Uslu’nun evinin önüne gittiği ve Uslu’nun bu durumu arkadaşı olan Furkan Ayaz’a haber vermesi üzerine uzaklaşmak istemeyerek ikisini de darp ettiği iddiasına ilişkin davada Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, müşteki sanık Çağatay Akman, mağdur sanık Öykü Uslu ve Uslu’nun avukatı hazır bulundu. Duruşmada Akman’ın avukatı mahkemeye mazeret dilekçesi sunarak katılmadı.



Karşılıklı olarak birbirlerini yaraladıkları belirtildi


Cumhuriyet Savcısının esasa ilişkin açıkladığı mütalaada, olay tarihinde müşteki sanıklar arasında yaşanan tartışmada Çağatay Akman ve Furkan Ayaz’ın alınan adli muayene raporları uyarınca karşılıklı olarak birbirlerini, basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde yaraladıkları ve aralarında karşılıklı olarak hareketlerde bulunduklarını belirtildi.



Çağatay Akman hakkında beraat kararı verilmesi talebi


Akman ve Ayaz hakkında ‘basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif şekilde kasten yaralama’ suçundan 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasını talep eden Cumhuriyet Savcısı, her ne kadar katılan sanık Akman’ın Öykü Uslu’ya yönelik hakaret ve basit yaralama suçlarını işlediği iddiasıyla kamu davası açılmışsa da, Akman’ın üzerine atılı suçun işlendiğine dair mahkumiyetine yeterli delinin mevcut olmadığı, soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan suç hakkında müştekinin altı ay içinde şikayette bulunmadığı ve soruşturma, kovuşturma yapılamadığı gerekçesiyle Çağatay Akman hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.


Savunma yapan müşteki sanık Öykü Uslu, “Şikayetten vazgeçmiştim. Bu doğrultuda karar verilmesini talep ediyorum” dedi.


Çağatay Akman ise savunmasında, “Beraatımı talep ederim. Avukatım mazeret sunmuştur. Bu hususta taktir mahkemenindir” ifadelerini kullandı.


Mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre verildi


Ara kararını açıklayan mahkeme, tarafların açıklanan esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma ve beyanda bulunmaları için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!