İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Eskişehirde sucul istilacı türler ve hayalet av araçları farkındalık etkinlikleri yapıldı

Eskişehirde sucul istilacı türler ve hayalet av araçları farkındalık etkinlikleri yapıldı
ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLE TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAKLIĞINDA DÜZENLENEN “SUCUL İSTİLACI TÜRLER VE HAYALET AV ARAÇLARI FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ” TOPLANTISI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ev sahipliğinde, "Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları Farkındalık Etkinlikleri" adlı toplantı düzenlendi. Bu etkinlik, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirildi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşması, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Kemal Çevik tarafından yapıldı. Farkındalık toplantısı boyunca şu konular ele alındı:

1. Prof. Dr. Özgür Emiroğlu, Eskişehir İç Sularında Bulunan İstilacı Türler, İstilacı Türlerin Doğal Yaşama Olumsuz Etkileri ve İstilacı Türlerle Mücadele Yöntemleri hakkında sunum yaptı.
2. Doç. Dr. Sadi Aksu, Hayalet Avcılık ve Zararları, Hayalet Av Araçları ve Hayalet Avcılıkla Mücadele Yöntemleri hakkında bilgi verdi.
3. Biyoçeşitlilik ve Çevre Koordinatörü Derya Özcan, Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Avcılıkla Mücadele konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaları, mevzuat hükümlerini ve yasal düzenlemeleri anlattı.

Bu toplantının amacı, istilacı türlerin neden olduğu zararları ve mücadele yöntemlerini açıklamak, sucul hayatı tehdit eden hayalet avcılık ve hayalet av araçları konusunda özellikle amatör ve ticari balıkçıların farkındalığını artırmaktı. Toplantıya, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Kemal Çevik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Biyoçeşitlilik ve Çevre Koordinatörü Derya Özcan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Özgür Emiroğlu ve Doç. Dr. Sadi Aksu, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zekeriya Ar, teknik personel, amatör ve ticari balıkçılar ile balıkçı dernekleri ve ilgili kuruluşların üyeleri katıldı.

Toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi ve balıkçılara önemli bilgiler sunulmuş oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!