Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Erzurum Yeni Medya Derneği iş birliğiyle düzenlenen Erzurum Kadın Yöneticiler Buluşması’nın ikincisi düzenlendi.
Erzurum’daki kadınların iş ve toplum yaşamındaki ortak sorunların nedenlerini tespit etmek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen ortak akıl toplantısı ETÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi
Yaşam Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKAUM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahtinur Möngü, Yeni Medya Derneği yönetim kurulu üyeleri, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri ile kadın akademisyenler katıldı. Programın açılışında konuşan EKAUM Müdürü Bahtinur Möngü ve Yeni Medya Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gamze İspirli, toplantının kadın sorunlarıyla ilgili konularda farkındalık oluşturacağını vurguladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı ise Erzurum’un kadın yöneticilerini ETÜ’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirerek: “Kadınlar, toplumumuzun her alanında etkili liderlik rolleri üstlenmiş, vizyoner projeleri yönetmiş ve toplumsal değişimde öncü olmuşlardır. Ancak, hala karşılaştıkları cinsiyetçi ön yargılar, ayrımcılık ve engellerle mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar. Bu nedenle, kadınların liderlik potansiyelini güçlendirmek ve onların daha fazla fırsat elde etmelerini sağlamak için kolektif bir çaba sarf etmeliyiz. Ortak Akıl Toplantısı’ndaki bilgi ve deneyim paylaşımları sonucunda yapılan değerlendirmeler aracılığı ile hazırlanacak olan raporda yer alan tespit ve öneriler hem üniversitemizin hem de şehrimizin ilerlemesinde kritik rol oynayacağına inanıyorum. Bir kez daha katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından devam eden programda Erzurum’un kadın yöneticileri; toplumsal cinsiyet, kadınların iş gücüne katılımı, kadınların eğitim hakkına erişiminde yaşadığı güçlükler, medyada kadının yeri, mobbing ve şiddet olayları, kadınların karar alma süreçlerindeki tanınma ve temsil sorunları ele alındı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.