İstanbul
15 Kasım, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Evreşe Beldesinde kadın çiftçilere eğitim verildi

Evreşe Beldesinde kadın çiftçilere eğitim verildi
ÇANAKKALE’NİN GELİBOLU İLÇESİNE BAĞLI EVREŞE BELDESİNDE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ‘KADIN ÇİFTÇİLERİN ÜRETİM KAPASİTELERİNİ ARTTIRMAK VE ÜRETİMLERİNİ DAHA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRMELERİNİ SAĞLAMAK’ EĞİTİM VERİLDİ.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Evreşe beldesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘Kadın çiftçilerin üretim kapasitelerini arttırmak ve üretimlerini daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak’ için eğitim verildi.


Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘Kadın çiftçilerin üretim kapasitelerini arttırmak ve üretimlerini daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak’ amacıyla Gelibolu ilçesine bağlı Evreşe Beldesinde eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Eğitime, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Gelibolu ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Şimşek, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü H.İbrahim Büyükgaga, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, Köy ve Mahalle Muhtarları, Teknik Personel ve kadın çiftçiler katıldı.


Eğitimde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, “Kadın çiftçiler, tarım sektörünün en önemli unsurlarından biridir. Kadın çiftçilerin üretime daha fazla katılımı, tarım sektörünün gelişmesinde önemli rol oynayacaktır. Kooperatifleşmenin önemine değinerek, "Kooperatifler, üreticilerin güç birliği yapması ve pazar gücünü artırması açısından önemli bir araçtır. Kadın çiftçilerimiz de kooperatifleşme konusunda öncü bir rol üstlenmelidir” dedi.


Müdür Türkarslan, süt hijyeni ve meme sağlığı konusunda da üreticileri bilgilendirerek, “Süt, insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Sütün hijyenik şartlarda üretilmesi ve sağılması, sütün kalitesini ve insan sağlığını doğrudan etkiler” diye konuştu. Türkarslan, kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmalarının devam edeceğini de belirtti.


Toplantıda katılımcılara, Ziraat Mühendisi Özgür Bozkurt tarafından Sosyal ve Ekonomik Değerler oluşturarak kalkınmada önemli bir rol oynayan Kadın Kooperatiflerinin önemi ve üretime katkısı, kooperatif kuruluşu, uzman eller projeleri, kırsal kalkınma yatırımları konularında, Veteriner Hekim Ahmet Kul tarafından Zoonoz Hastalıklar, Salgın Hastalıklar, Dış Parazitlerle Mücadele, Buzağı Bakım Besleme, Sağım Hijyeni, Mastitis, Bilinçli Antibiyotik Kullanımı konularında, Gıda Mühendisi Canan Aslan Gıda tarafından Konutta üretim ve gıda üretiminde dikkat edilmesi gereken hususlar konularında ayrıntılı sunum yapıldı.


Eğitimde üreticilerin soruları cevaplandırıldı. Görüşler ve sorunlar dinlendi. Eğitime katılan kadın çiftçiler, verilen eğitimlerden memnun olduklarını ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!