İstanbul
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Farklı illerden gelen ressamlar Rizeyi resmetti

Farklı illerden gelen ressamlar Rizeyi resmetti
TÜRKİYE'NİN BİRÇOK İLİNDEN RİZE'YE GELEN 9 RESSAM KENTİN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ TUVALE İŞLEDİLER.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 9 yetenekli ressam, Rize'nin tarihi ve doğal güzelliklerini tuvallere yansıttı. Bu özel sanatçılar, Rize'nin eşsiz doğası ve tarihi mekanlarını keşfetmek için kente geldi. Rize Çay Çarşısı'na gelerek ilham aldıkları şelaleler, çay tarlaları, geleneksel kıyafetleri, coğrafi işaretli ürünleri, Rize'nin doğal yeşilini ve maviliğini tuvallere aktardılar. Ayrıca, ressam Cemil Tamay, Rizespor'dan özel bir anıyı tuvaline taşıdı.

Projede yer alan Hacere Orhan, "Gördüğünüz tüm tablolar, kendi yağlı boya eserlerimizdir. Bu projeye destek veren 9 profesör hocamız da buradalar ve coğrafi işareti olan Keşan'ı kendi yorumlarıyla tuvallerinde ifade etmek istediler. Bu güzel Karadeniz kültürü artık sadece el dokuma makinelerinde yaşatılıyor ve maalesef bu makineler günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Biz, yeni nesiller için üniversitelerde dokuma, el yapımı iplik üretimi, kumaş dokuma ve kumaşı giysiye dönüştürme sanatını öğretmek istiyoruz. Belki bu projenin ardından uluslararası teklifler alabiliriz. 2. projemizi yurtdışında gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

İstanbul'dan gelen Tülay Deniz Gümüş ise, "İstanbul'dan geldik ve burada bir sanat çalıştayı düzenliyoruz. Hep birlikte Keşan kumaşını ele alıyoruz. İlk kez Rize'yi ziyaret ediyoruz ve burada yaşadığımız deneyimleri tuvallerimize yansıttık. Rize'nin doğal güzelliklerini ve atmosferini resimlerimizde hissettik. Burada her yer sanat eseri, doğa harikası; bizim için sonsuz ilham kaynağı. Resimlerimiz Rize'de doğuyor" şeklinde konuştu.

Zühal Başbuğ ise, "Karadeniz'e ilk ziyaretimiz. Her zaman gelmek istiyorduk ve bu vesileyle buradayız. Gezilerimiz boyunca yaptığımız çalışmaları tuvallere aktardık. Bu proje, Karadeniz için harika bir çalışma oldu. Aynı zamanda kültürel bir gezi oldu ve bu da çalışmalarımıza yansıdı" dedi.

Rize'nin kültürel zenginliklerinden ilham alan ressam Aynur Kaplan, "Rize'nin kültürü bize ilham verdi ve eserlerimizi ürettik. Denizle iç içe olan bir ressamım ve genellikle deniz manzaraları ve kadın figürleriyle çalışıyorum. Bu sefer Keşan kumaşları içinde yer alan ve Rize çayını ikram eden bir kadın portresiyle karşınızdayım. Çalışmalarımız devam ediyor ve umarım bu tür projeler devam eder" şeklinde konuştu.

Rizespor'a adanmış eserler üreten Cemil Tamay, "Öncelikle yelken resimleri ve spor resimleriyle başladım. Ancak daha sonra farklı sporları da resmetmeye karar verdim. Motorlu yarışlardan futbola, yüzmeden atletizme kadar birçok dalda çalışmalar yaptım. Rizespor'u resmetmeye karar verdim ve bu sürpriz oldu. 3 günde yaptığımız bir resim de olabilir, 1 ayda yaptığımız bir resim de. Enstantane benim için daha önemli. Hareketli şeyleri resmetmek daha çok hoşuma gidiyor" ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!