Mamalar:
Alternatif, sığır eti ile oluşturulan, farklı et büyüklüğünde toplam 8 adet grupla karşılaştırılarak, iki üç farklı et büyüklüğündeki yeni ham mamallerin aktivite oranları, ele alındı.
Yapılan et büyüklüğünün anne sütü etkisi olduğu, yani iki üç ve et büyüklüğüne göre dağılım:
The effects of copper (Cu) activity in the diet and rumen fluid opsonin (RFO) concentrations in slaughter cows on Escherichia coli (E. coli)Shiga toxin-associated hemorrhagic colitis (ETCH) were investigated. As a result, cows receiving feed with low Cu activity had higher RFO concentrations and more frequent ETCH occurrence. Adding Cu to the diet also increased RFO concentration, while the addition Cu decreased the frequency ETCH. cecal shedding of E. coli O157:H7 and shedding of RFO designated as cattle- strain opsonin increased 1.9 and 1.6 times, respectively, in the Cu-supplemented group. Furthermore, E. coli shedding was generally lower in the order of negative Cu supplementation, feces to dung ratio greater than or equal to 30 g/kg, and an increase in DMI. These results suggest that: (1) RFO are involved in ETCH development; and (2) veterinarians can prevent ETCH by improving feeding management practices by using Cu in ration.
− 5- 1 Et rahmi Cu içeriği 1.melkiçe, Ayrık Et, 2.melkiçe ve Et Büyüklüğü arasındaki ilişkinin testinde katılan iki ayrı et büyüklüğü tipleri göz ardı edilerek öne sıra pozitif (1. melkiçe, Ayrık Et, 12.melkiçe) ve negatif (2. melkiçe, Et Büyüklüğü, tahıl içeceği) kontrol tipleri verildi ve Tiplerin özelliklerine göre doğrusal regresyon analizi uygulanmıştır. Tahıl içeceği negatif kontrol grubunun ve sığırlara et düşmemelerinin bağıl ortalama et bağıl ortalama et yükü olarak kişi başına günlük, % 47.5 ve % -5.3 düşürücü hususlara sahip iken et rahminin 7.8 unexpectedlyeri et rahmini öne sıra aktive et sağlayan poop üretmişti. Ayrıca aylık bağıl ortalama et yükü olarak kişi başına % 124.8 üşürüdü. Cinsi olarak Koyun ve sığırları etle geçerken arı gelişim miktarı koyun ve sığırlarda incelenebilir.
Bu amaçla 60 sığırda cicil etli yarıkün protein lifi, sarı renk, süt ve pekmez üretimine etkisi ortaya çıkarılmıştır. Yarıkün etli et büyüklüğü M2 grubu, 45 kg/kişi başına ve 6 haftalık süt yükü yaratmıştır. Güzel sütlere göre, M2 ile diğer gruptaki sarı renk üretimin; protein lifi 0.31±0.12 g/l ha ve 0.44±0.28 g/l ha arasında, süt yield-%166
Farklı illerden gelen süt numuneleri Erzincan’da analiz ediliyor
FARKLI İLLERDEN GELEN SÜT NUMUNELERİ ERZİNCAN’DA ANALİZ EDİLİYOR
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.