İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Fenerbahçe deplasman serisini derbide sürdürmek istiyor

Fenerbahçe deplasman serisini derbide sürdürmek istiyor
SPOR TOTO SÜPER LİG’İN 37. HAFTASINDA GALATASARAY’A KONUK OLACAK OLAN FENERBAHÇE, ZORLU MAÇI KAZANARAK BU SEZON İLK DERBİ GALİBİYETİNE UZANMANIN HESAPLARINI YAPIYOR. SEZONUN SON MAÇINA ÇIKACAK SARI-LACİVERTLİLERİN DEPLASMANDA 11 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ BULUNUYOR.

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda mağlup ederek bu sezonki ilk derbi galibiyetini elde etmeyi hedefliyor. Sezonun son maçına çıkacak olan sarı-lacivertli takımın deplasmanda 11 maçlık bir yenilmezlik serisi bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında, Fenerbahçe yarın akşam saat 19:00'da Nef Stadyumu'nda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertli takım, geçen hafta evinde Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti ancak sarı-kırmızılılar da MKE Ankaragücü'nü mağlup edince şampiyonluk şansını rakibine kaptırdı. Fenerbahçe, ligin son haftasında Gaziantep FK ile oynaması planlanıyordu, ancak Gaziantep ekibi deprem felaketi nedeniyle ligden çekildiği için bu maçı hükmen kazanacak. Fenerbahçe için hedef, bu sezonki ilk derbi galibiyetini almak.

Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray ile Kadıköy'de oynadığı mücadeleyi 3-0 kaybetti, deplasmanda Beşiktaş'a karşı 0-0 berabere kaldı ve iç sahada 4-2'lik bir mağlubiyet yaşadı. Jorge Jesus yönetiminde bu sezon 3 derbi maçtan 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Şimdi sarı-lacivertliler, derbi galibiyeti eklemek istiyor.

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 17 maça çıktı. Bu maçlarda 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Takım toplamda 84 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü. Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı son 11 maçta mağlubiyet yaşamadı; 1'i hükmen olmak üzere 9 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Fenerbahçe'nin gol yükünü Enner Valencia ve Michy Batshuayi çekiyor. Süper Lig'de bu sezon gol kralı olan Valencia, 29 gol atarak takımına büyük katkı sağladı. Belçikalı forvet Michy Batshuayi ise 12 gol kaydetti.

Savunma hattında Serdar Aziz gibi deneyimli bir oyuncuya sahip olan Fenerbahçe, Serdar Aziz'in liderliğinde Galatasaray'a karşı 6 kez sahada yer aldı. Serdar Aziz, Galatasaray formasıyla da Fenerbahçe'ye karşı 4 kez mücadele etti. Ayrıca Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu ve Osayi Samuel gibi oyuncular da kariyerlerinde 4'er kez Galatasaray derbisi deneyimi yaşadılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!