İstanbul
06 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Galatasaray - Hull City maçının ardından

Galatasaray - Hull City maçının ardından
Dinçer AKBİR-Nazım Özgün ERBULAN/KOCAELİ, (DHA) - Galatasaray ile Hull City arasında oynanan hazırlık maçının ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Hull City Teknik Direktörü Liam Rosenior açıklamalarda bulundu. 

Hull City Teknik Direktörü Liam Rosenior, maçı değerlendirirken, "Öncelikle sonuçtan ziyade bu süreç bizim için çok önemliydi. İlk böyle bir hazırlık maçımız için Galatasaray'dan daha iyi bir rakip seçmemiz zordu. Çok kaliteli, Türkiye liginin şampiyonuyla oynadık. Bizim için bu zorlu maç, çok güzel bir sınavdı. İlk yarı istediğimiz gibi gitmedi. İlk yarının sonunda oyuncular birbirlerini destekledi. Birbirlerine güç verdiler ve istediğimiz ruhu yakalayarak ikinci yarıda daha güçlü bir şekilde çıktık ve istediğimiz sonucu aldık" dedi.

Rosenior, sezona hazırlanmak için Galatasaray gibi güçlü bir rakiple hazırlık maçı yapmanın önemli olduğunu belirterek, "Acun Bey bana sormuştu 'Galatasaray gibi güçlü bir takımla hazırlık maçı yapmak istiyor musun?' diye. Ama ben bunu yapmak istedim. Çünkü sezona hazırlanmak için bundan daha iyi bir rakip olamazdı. Altı gün geçirdik burada takımla kamp yaptık ve ben sonuca odaklanmamaya çalışıyorum. Kazandığımıza çok büyük kutlama yapmamaya çalışıyorum. Önemli olan bu süreçte istediğimiz yere gelmek, takımı daha iyi hale getirebilmek. Şu anda takımımızdaki oyunculardan gayet mutluyum" şeklinde konuştu.

Transfer dönemiyle ilgili olarak da konuşan Rosenior, "Transfer dönemi de kapanmak üzere az bir süre kaldı. Zorlu bir süreç. Tabii ki peşinde olduğumuz oyuncular var. İsim vermeyeceğim ama bir sol bek arıyoruz. Hatta net bir şekilde istediğimiz oyuncu belli. Yakın zamanda sonuçlanacak. Bu ekip için böylesine oyuncuları seçerken doğru oyuncuyu bulmak çok önemli. Bazen biraz süre alabiliyor ama dikkatli çalışıp doğru oyuncuyu seçmek çok önemli" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Türk halkının kendilerini çok iyi karşıladığını ve Kocaeli'nin kendisi için özel bir yer olduğunu vurguladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise maçın ilk yarısının iyi bir performansla geçtiğini belirterek, "Bugün maça şampiyon Galatasaray gibi başladık. İlk yarı şampiyon Galatasaray gibi oynadık. Ve çok net bir skorla devre arasına girdik. İlk yarının sonunda yediğimiz gol ama onun yanında oyun olarak geçen senenin devamını oynadık. Bu bizim için önemliydi. Oyuncularımın özellikle başlayan bir kadro bu anlamda çok ciddiye aldı maçı. İkinci yarı çok fazla değişiklik yaptık. Tabii ki burada genç oyuncularımıza da şans verdik. Bazıları kullandı, bazıları kullanamadı ama tabii ki önlerinde çok uzun bir zaman var onlar için. Bu bir tecrübe oldu. Bizim için de bir tecrübe oldu. Sonucu çok düşünmeyerek hazırlık maçlarında hareket ediyoruz ama dediğim gibi özellikle ilk yarı oynadığımız oyun devam ettirdiğimiz takdirde bu sene için yine bizim için bir ölçü olacak" dedi.

Oyuncuların performanslarını da değerlendiren Buruk, kadro planlamasının önemli olduğunu ve geniş bir kadro ile daha fazla oyuncu sirkülasyonu yapmayı düşündüklerini söyledi.

Transfer dönemiyle ilgili olarak da konuşan Buruk, transfer çalışmalarının devam ettiğini ve yeni transferlerin en kısa sürede takıma katılmasını beklediklerini ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!